ADSL-aktørene venter med å kutte prisene

ADSL-aktørene venter med å kutte prisene

Telenor har måttet senke leieprisene sine, men foreløpig er det bare Combitel som har kuttet prisen ut til kundene.

Etter initiativ fra ESA og så Post- og teletilsynet har Telenor måttet kutte prisene de krever av alle ADSL-selskaper i Norge for leie av telenettet de eier.

Telenor har lenge tatt seg for godt betalt for leie av linjene de eier mellom de lokale telefonsentralene og alle norske husstander. 1. juni måtte Telenor kutte prisene med 30 prosent, noe som utgjør rundt 360 kroner per kunde i året.

Og til nyttår må Telenor Jara, selskapet som leier ut linjene både til Telenor selv og alle de andre, gjøre et nytt og nesten like stort kutt.

Men de store ADSL-aktørene, Telenor selv og TeliaSonera-eide Nextgentel, har foreløpig ikke kuttet prisene ut til kundene og kan inntil de gjøre det putte den økte fortjenesten i lommen. Trolig sitter selskapene på gjerde og venter på at en av dem skal utløse en kuttrunde.

Foreløpig er det bare lille Combitel som har kuttet prisene, skriver dagensit.no. Combitel tilbyr nå et mini-abonnoment til bare 178 kroner i måneden. Da får du en linje på 480 kbits i sekundet og for 238 kroner får du en linje på 864 kbits.

Telenors informasjonssjef Atle Lessum lover at Telenor "snart skal gjøre noe med prisene", men han vil ikke love at hele priskuttet vil synes på kundenes regning.

- Det kommer til å skje noe med prisene, men det er mange måter å gjøre dette på og hvordan dette skal skje skal vi konkludere med ganske raskt, forteller han litt kryptisk.

Nextgentel vil ikke love noen priskutt, men utelukker det heller ikke.

- Telenor har anket priskuttet til Samferdselsdepartementet, så før den ankesaken er avgjort er det ikke ventet at markedet vil gjøre noe, sier markedsdirektør Morten Ågnes til digi.no.

Han mener Nextgentel er svært konkurransedyktig på pris og at selskapet langt på vei allerede har kuttet prisene og vil altså ikke love noen nye runder.

- Dette priskuttet kan jo øke lønnsomheten vår, sier han til digi.no.

Til toppen