BEDRIFTSTEKNOLOGI

ADSL-brukere piratkopierer hemningsløst

Tall fra Sverige viser at eiere av ADSL-linjer piratkopier innhold over en lav sko. Tallene her i Norge er kanskje enda verre.

6. nov. 2002 - 11:13


Tallene viser at hele 75 prosent av alle Telias brukere har piratkopiert musikk via sitt ADSL-abonnement i det siste. Enda mer overraskende er at det at 32 prosent har lastet ned video over nettet. For selv sterkt komprimert rommer en spillefilm fort 600-700 MB.

Ola Kallemurdigi.no



Les også:

Sæmund Fiskvik


- Vi har foreløpig bare gått etter de som deler ut piratkopiert innhold. For etter dagens lovverk er det ikke helt avklart om det er ulovlig å laste ned, innrømmer han. Men til våren kommer det både ny åndsverklov og ny e-handelslov som skal klargjøre dette, sier Fiskvik til digi.no.

I Sverige er det foreløpig fullt lovlig å laste ned piratkopiert musikk og video. Nylig fortalte IT-minister Ulrika Messings at hun hadde lastet ned musikk og brent en CD. Musikkbransjen anmeldte henne til politiet, men saken ble henlagt fordi dagens lovverk ikke rammer slikt.

- Skal film- og musikkbransjen bremse piratkopieringen, må de begynne å selge sitt innhold over Internett på en brukervennlig måte, mener Kallemur. I dag kan du ikke kjøpe musikk fra de mest populære artistene, verken i Norge eller Sverige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra