ADSL-leverandør skal på børs

NextGenTel, bredbåndskonkurrenten til Telenor, går fremdeles med underskudd, men nå skal selskapet på børs.

ADSL-selskapet NextGenTel har blitt en sterk konkurrent til Telenor og har vært med på å presse prisene. Nå planlegger selskapet en børsnotering, skriver Finansavisen.

Selskapet har foreløpig ikke villet si noe særlig om hva det har kostet å bygge ADSL-tilbudet som dekker store deler av Norge sør for Trondheim. Men ifølge Finansavisen har det gått med rundt 300 millioner kroner.

Selskapet har ikke klargjort regnskapene fra i fjor, men omsetningen skal ligge på rundt 150 millioner kroner og et minusresultat. Men det var trolig ikke så stort - i august i fjor fortalte NextGenTel-sjef Olav Stokke til digi.no at det gikk mot overskudd i andre halvår. Men mye bestemmes av behovene for investeringer.

Selskapet har nå gjennomført en emisjon der de eksisterende eierne, ventureselskapene Northzone og Geo Capital skal bidra med det meste. Selskapet vil ikke ut med summen, men det skal være emittert inn "godt under 100 millioner kroner".

Selskapet arbeider med en børsnotering innen utgangen av 2003, eventuelt for å skaffe penger til flere mulige planer man har utarbeidet.

Til toppen