BEDRIFTSTEKNOLOGI

ADSL til "Folkhemmet"

Den svenske byen Sundsvall blir det første stedet i Europa som gjør ADSL-teknikken tilgjengelig for privatkunder. Teknikken gjør at dataoverføringen over det vanlige telenettets kobberlinje når hastigheter opp til 9 Mbit/s.

Therese Werenskiold
30. apr. 1998 - 11:35

Etter en prøveperiode på nesten to år hvor Telia-abonnenter har prøvet ut ADSL-teknikken (Assymetric Digital Subscriber Line), er det nå klart for å lansere tjenesten kommersielt på privatmarkedet, melder Computer Sweden.

I begynnelsen av juni får privatkunder mulighet til å skaffe seg et ADSL-abonnement. Göran Ledell fra Midsweden Information Center (MIC), som sammen med Sundsvall Tidning har vært drivkraften bak Telias utbygging av teknikken i Sundsvall, sier til avisen at det fra og med august bare er geografiske faktorer som bestemmer utbyggingstakten.

Rent teknisk foregår det slik at Telia bygger sine koplingsstasjoner og abonnenten skaffer modem. Deretter kan man ta imot data i en hastighet av 9 Mbit/s. Det går saktere å sende data, anslagsvis rundt 700 kbps.

Prisen på et ADSL-abonnement er ennå ikke fastlagt, men Ledell kan fortelle at det satses på en pris som er så attraktiv at bruken kommer igang. Han legger til at alt skal være klart i midten av mai.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.