Aduva tilbyr gratis verktøy mot SCO

Aduva, kjent for verktøy til Linux-servermiljøer, vil tilby et gratis sjekkverktøy dersom SCO skulle få medhold i sine anklager mot Linux.

Aduva, kjent for verktøy til Linux-servermiljøer, vil tilby et gratis sjekkverktøy dersom SCO skulle få medhold i sine anklager mot Linux.

Aduva ble etablert i 1999 for å levere solide driftsverktøy for store Linux-miljøer. Hovedproduktet, OnStage, har vunnet bred anerkjennelse, og ble nettopp lansert i versjon 2.0. På eiersiden står blant annet mektige aktører som IBM, Intel og BMC.

En av oppgavene til OnStage er å forenkle arbeidet med å oppdatere og sikre programvaremiljøet på Linux-servere, fra Intel-baserte maskiner til stormaskiner, og uavhengig av om de kjører SuSE eller Red Hat. Aduva forsikrer at OnStage 2.0 vil kunne brukes til å lokalisere all kode som SCO Group eventuelt skulle definere som piratkopiert, og erstatte det med annen kode fra Linux-leverandørene. Dette vil kunne gjøres automatisk og fra én konsoll, og selve kartleggingsarbeidet garanteres ikke å ta mer enn noen få minutter.

OnStage er salgsvare. For potensielle kunder som vil prøve Aduvas løsninger, tilbys et gratis verktøy kalt SoundCheck. Dette verktøyet bruker skanningsmoduler fra OnStage og kartlegger potensielle problemer på en Liinux-server, også sikkerhetsproblemer. Aduva lover at dersom SCO skulle få medhold i retten, vil SoundCheck oppdateres straks slik at det vil kunne identifisere nøyaktig hva man må rette hvor for ikke å rammes av SCOs krav om lisenspenger.

    Les også:

Til toppen