BEDRIFTSTEKNOLOGI

Advarer mot å ansette crackere

Network Associates er bekymret over at crackere betraktes som datagenier og blir ansatt for å passe datasikkerheten i mange organisasjoner. Samtidig mener selskapet at de fleste brannmurer i dag er for enkle å trenge gjennom.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. des. 1999 - 11:34

Som digi.no skrev tidligere i dag, (Windows NT fortsatt mest angrepet), øker stadig antall vellykkede angrep på Internett-tilknyttede servere. Network Associates mener at tradisjonell sikkerhetstankegang med passive brannmurer må ta skylden for mye av dette, fordi crackerne etter hvert kommer seg gjennom disse systemene.

- Dagens crackere trenger bare sekunder for å gjøre stor skade og det er etter vår mening helt klart behov for at organisasjoner begynner å basere sin sikkerhet på aktive sikkerhetssystemer. Disse kan faktisk reagere umiddelbart på svakheter i sikkerheten og på crackerangrep i samme øyeblikk som de skjer, sier Kay Seljeseth, daglig leder i Network Associates Norge til digi.no. Det må understrekes at Network Associates er en leverandør av nettopp slike systemer Seljeseth her anbefaler.

Network Associates er også bekymret over at medlemmene i crackermiljøene blant enkelte synes å få en slags heltestatus og betraktes som datagenier som gjerne skal ansettes i datafirmaer med høye lønninger.

- Slike motivatorer for disse miljøene er svært uheldige. Man ansetter ikke innbruddstyver i Securitas som låsesmeder - eller pyromaner i brannvesenet - fordi de er "eksperter", sier Seljeseth.

- Crackere som utfører angrep mot andres datasystemer er kriminelle som bør etterforskes og straffes, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.