Advarer mot advokatenes egenerklæring

Forbrukerrådet advarer mot at filmbransjens advokater får viljen sin.

Advarer mot advokatenes egenerklæring

Forbrukerrådet advarer mot at filmbransjens advokater får viljen sin.

Forbrukerrådet og bransjeorganisasjonen IKT-Norge advarer internettleverandørene mot å gi advokatfirmaet Simonsen tilgang til kundeinformasjon om potensielle fildelere.

Advokatfirmaet Simonsen har sammen med Norsk Videogramforening sendt ut brev til en rekke norske internettleverandører, blant annet Telenor og NextGenTel. I brevet heter det at en eller flere av nettkundene har brukt internettforbindelsen til urettmessig deling av norske filmer via bittorrent-nettverket.

Simonsen oppfordrer selskapene til å varsle kundene om at de vil bli stengt ute fra internett. Advokatkontoret har lagt ved dokumentasjon der de mener å kunne knytte IP-adresser opp mot fildelingen.

Forbrukerrådet mener at ingen nettleverandører bør skrive under på advokatfirmaets egenerklæring.

- Erklæringen setter forbrukerne i en høyst uklar rettssituasjon, hvor de sitter igjen med et nærmest ubegrenset ansvar overfor rettighetshaverne. Vi kan ikke forestille oss at advokatfirmaet Simonsen ville anbefale noen av sine klienter å undertegne en lignende erklæring, opplyser Forbrukerrådet i en pressemelding.

IKT-Norge er rystet over Simonsens utspill.

- I en rettsstat er det politi og påtalemyndigheter som etterforsker og tiltaler folk - ikke advokatfullmektiger og teleingeniører, sier Hallstein Bjercke i IKT-Norge. (©NTB)

    Les også:

Til toppen