C2I.NET

Advarer mot at kjent norsk domene har havnet på ukjente hender

c2i.net domenet er tatt over av en ukjent entitet i polen, advarer NSM. Illustrasjonsfoto.
c2i.net domenet er tatt over av en ukjent entitet i polen, advarer NSM. Illustrasjonsfoto. Bilde: Shutterstock.
15. juli 2016 - 10:02

Det tidligere Tele2-domenet c2i.net er overtatt av en annen person eller virksomhet. Det opplyser Nasjonal sikkerhetsmyndighet på sine nettsider.

Domenet, som fram til mai 2013 ble benyttet av kunder i Tele2, har potensielt havnet i farlige hender, advarer NSM.

Kan motta e-post

Det er nå satt opp en aktiv e-postserver for dette domenet, som potensielt kan motta e-post til gamle c2i.net-addresser.

– Forrige uke begynte navnetjeneren til c2i.net å svare på forespørsler, og i dag begynte en e-postserver i Polen å ta imot e-post til domenet, sier vaktsjef for NorCert sitt operasjonssenter, Arne Asplem, til digi.no.

NSM valgte i samråd med Telia - tidligere kjent som Tele2 - å gå ut med varslet, fordi det fortsatt kan være en rekke virksomheter i Norge som kan ha gamle c2i.net-e-postadresser i sine systemer.

Kritisk informasjon kan havne på avveie

c2i.net er en forkortelse for «Connect 2 Internett», og var en del av internettpakken privat- og bedrfitskunder fikk da de kjøpte nettforbindelse hos Tele2 på 90-tallet.

– E-post til disse adressene kan potensielt havne på avveie. Vi anbefaler derfor at virksomheter går gjennom sine e-postsystemer og sletter alle gamle c2i.net-adresser, samt sjekker at man ikke har satt opp videresending til disse adressene, sier vaktsjefen.

Hvem som står bak domeneregistreringen i Polen er ukjent.

– Vedkommende som har overtatt domenet har beskyttet registreringen med såkalt «privacy protection» som hindrer innsyn i hvem som  faktisk har registrert domenet. Vi kjenner dermed ikke til hvem som står bak eller hvilke tjenester de leverer, sier Asplem.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.