KARRIERE

Advarer mot Baksaas-mobbing

- Gjør bare vondt verre, mener tillitsvalgte i Telenor.

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor Bilde: Marius Jørgenrud
24. juni 2011 - 08:53

Etter den verste svikten i mobilnettet siden det ble oppført i 1993, har Telenor de siste ukene fått merke et hardkjør fra mediene.

Kapasitetsproblemene tok telegiganten på senga, og kritikken har haglet mot både ledelsen og hvordan krisen ble håndtert.

I kjølvannet av hendelsene har politikere, blant annet Krf-leder Knut Arild Hareide og Aps næringspolitikse talsperson Terje Lien Aasland, kritisert utbetalingene til Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, som i fjor tok ut drøyt 18 millioner kroner i lønn og opsjoner.

- Personforfølgelse

Nå advarer tillitsvalgte mot det de omtaler som hysteriske tilstander og mobbing av sjefen.

- Mobbelignende personforfølgelse er ikke det vi trenger nå, sier konserntillitsvalgt Bjørn André Anderssen i YS-forbundet Negotia til fagforeningens nettsider.

Han understreker at medlemmene tar situasjonen som har oppstått på største alvor, og at lærdommen er at samfunnet og telefonnettet er sårbart.

- Samtidig tror jeg alle gjør lurt i å tenke seg om før saken kommenteres.

Anderssen sier den verste reaksjonen, og den de opplever nå, er tilløp til hysteri som utløser mobbelignende personforfølgelse.

- Når særlig presse og politikere tar frem grovkanonene og setter konsernsjefen under kryssild, oppnår de det motsatte av det vi trenger, uttaler Negotia-lederen i Telenor.

På et pressemøte torsdag, der Telenors tekniske ledelse gjorde rede for feilsituasjonen (se artikkelen - Svitsjen låste seg fullstendig), ga flere direktører uttrykk for at mediekjøret mot Telenor har vært hardt å svelge.

Samtidig mente både teknologisjef Rolv-Erik Spilling og dekningsdirektør Bjørn Amundsen at det norske mobilnettet har hatt en nesten oppsiktsvekkende stabilitet i mange år, og en helt annen kvalitet enn i mange andre land.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.