Advarer mot digital-konsesjon til NTV

Konkurransetilsynet advarer regjeringen mot å la NTV få hånd om det digitale bakkenettet.

Konkurransetilsynet advarer regjeringen mot å la NTV få hånd om det digitale bakkenettet.

Konkurransetilsynet advarer regjeringen mot å la Telenor, TV 2 og NRK få hånd om et digitalt bakkenett for TV.

Å gi konsesjonen for å etablere og drive et digitalt bakkenett for TV til Telenor, TV 2 og NRK, vil være å sette bukken til å passe havresekken, mener Konkurransetilsynet. Advarselen kommer bare tre dager før regjeringen eventuelt skal dele ut konsesjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Telenor, TV 2 og NRK står bak fellessatsingen NTV, som er eneste søker til konsesjonen for et digitalt bakkenett.

Avdelingsdirektør Lasse Ekeberg i Konkurransetilsynet mener Telenor på denne måten vil få altfor stor markedsmakt når det gjelder TV-distribusjon. Telenor er fra før dominerende aktør i Norge både på kabel-tv og parabol-tv.

– Vårt primære ønske er at bakkenettet bør kontrolleres av en aktør som er uavhengig av både tv-kanalene og distributørene, sier Lasse Ekeberg og viser til myndighetenes håndtering av kraftmarkedet.

– Statkraft ble opprettet for å skille kraftproduksjonen fra nettdriften hos Statnett, sier Ekeberg til avisen.

I en felles anmerkning i Stortingets innstilling peker Ap, SV og Sp på at de helst vil at bakkenettet skal eies av et statlig infrastrukturselskap, blant annet av konkurransemessige grunner. Kulturminister Trond Giske (Ap) antydet i forrige uke at et alternativ til konsesjonstildeling vil være en løsning av denne typen. SV har i flere år kjempet for denne løsningen

Til toppen