FORBRUKERTEKNOLOGI

Advarer mot dyr 3G i utlandet

Netcom advarer mot dyr 3G i utlandet, og anbefaler heller WAP for å lese nyheter.

3. juli 2006 - 07:48

Netcom har sendt ut en pressemelding med tips om hvordan mobiltelefonen best kan brukes på ferie. I Norge har selskapet bygget Edge og 3G-dekning for 90 prosent av befolkningen, slik at man kan surfe trådløst nærmest overalt. 1. juni senket Netcom GPRS-prisene med 50 prosent, slik at trådløse datatjenester blir rimeligere for dem som ikke har 3G-abonnement.

Datatjenester er også tilgjengelige i utlandet for Netcom-abonnenter. Kommunikasjonssjef Guri Wormdahl advarer at det er dyrt å bruke dem.

– Vi advarer kundene mot å ta med seg bruksmønsteret og å bruke datatjenester i utlandet slik som hjemme i Norge, uten å være klar over de høye prisene. Det kan gi ubehagelige overraskelser i form av unormalt stor mobilregning når man kommer tilbake, sier Wormdahl.

Nedlasting av en normal avisside kan i flere land beløpe seg til flere titalls kroner. Eksempelvis kan det koste opptil 100 kroner å laste ned forsiden på VG i Italia og Spania.

Dyre datapriser gjør det også kostbart å se mobil-tv i utlandet: mellom 25 og 50 kroner per minutt.

– Foreløpig er det for dyrt, og man skal i alle fall vite hva man gjør, sier kommunikasjonssjefen.

Skal man sjekke vær og norske nyheter i utlandet, anbefaler Wormdahl WAP. I Spania kan det for eksempel koste et sted mellom fem og 12 kroner å laste ned en håndfull forsider på norske nyhetstjenester som dagsaviser og Netcoms WAP-portal Surfport.

For tre uker siden la også digi.no ut en WAP-tjeneste. Adressen er mob.digi.no, se artikkelen Les digi.no på mobilen i sommer.

Ellers minner Wormdahl om at det koster å motta mobilsamtaler fra Norge når man er i utlandet, og at man må oppgi sin private personsvarkode for å få tilgang til personsvartjeneste når man er utenlands.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.