JUSS OG SAMFUNN

Advarer mot fastlege-nettsteder

Helsedirektoratet fraråder bruk av to nye tjenester – trues med søksmål.

Helsedirektoratet advarer mot å bruke tjenestenen til fastlege.online og byttefastlege.net.
Helsedirektoratet advarer mot å bruke tjenestenen til fastlege.online og byttefastlege.net. Bilde: Faksimile
NTB
18. des. 2015 - 09:58

Oslo (NTB): Helsedirektoratet advarer mot to nettsteder som tar betalt for å la folk bytte fastlege –  og som samtidig samler inn persondata.

Betaling

– Det har dukket opp en ny nettjeneste, fastlege.online og byttefastlege.net, samme tjeneste under to ulike domener, som tar betaling for å la folk bytte fastlege. Tjenesten samler også inn persondata i form av komplett fødselsnummer på de personene som benytter tjenesten. Denne tjenesten er ikke reell, og Helsedirektoratet advarer folk mot å bruke den, sier avdelingsdirektør Steinar Mathisen i Helsedirektoratet

Det finnes bare ett sted hvor man kan bytte fastlege på nett, og det er på den offentlige helseportalen Helsenorge.no. Bytte av fastlege er gratis, understreker Helsedirektoratet. (©NTB)

Oppdatert: Etter å ha publisert denne NTB-saken over, har digi.no mottatt en e-post fra Fastlege Online som opplyser at Helsedirektoratet og en seniorrådgiver i direktoratet vil bli saksøkt med krav om erstatning for blant annet injurier. Det trues også med erstatningskrav mot aviser som på egenhånd advarer mot tjenestene.

I e-posten opplyses det at Fastlege Online tilbyr en tilleggstjeneste i form av en rapport, i tillegg til å hjelpe pasienten med å bruke fastlege. Betalingen skal dekke utgiftene i forbindelse med disse tjenestene. E-posten fra Fastlege Online er ikke signert.

Begge de to berørte nettstedene har blitt deaktivert i løpet av formiddagen fredag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.