Advarer mot fotballvirus

Antivirus-leverandører oppfordrer databrukere verden over til å være ekstra på vakt overfor datavirus-smitte nå når fotball-VM står for døren.

- Millioner av mennesker verden over vil følge VM-sirkuset, og mange av dem vil forsøke å holde seg oppdatert via Internett. Vi har allerede sett at virusforfattere spekulerer i kjendisers popularitet - eksempelvis Anna Kournikova og Britney Spears - og det skal ikke mye fantasi til for å tenke seg at fotballstjerner som Michael Owen og David Beckham er aktuelle navn som vil bli tilføyd på lista, sier teknologisjef Graham Cluley i Sophos Anti-Virus til Asia BizTech.

Kjendis-virusene florerer:

Pass med andre ord på dersom du mottar mail som påberoper seg å inneholder vedlegg med bilder, video eller annen informasjon om din favorittfotballspiller, eller du blir tilbudt å laste ned en skjermsparer med din idrettshelt og så videre. Sjekk alltid at epost-innhold eller filer du laster ned fra nettet garantert er virusfritt før du eventuelt åpner filene.


VM-virus er intet nytt i fotballsammenheng: Under VM-turneringen i 1998 inneholdt en angivelig mail-hyllest til de franske verdensmestrene det nokså harmløse WM97/ZMJ-K-viruset som nøyde seg med å legge beskjeden "vive la coupe du monde 98!!!" inn i dokumenter på offerets PC.

Neste gang kan virusforfatteren vise seg å være atskillig mer sadistisk.

Mer om fotball-VM:

Til toppen