Advarer mot kvinnefrafall i IT-bransjen

Hvis ikke kvinnene kommer sterkere på banen, vil IT-bransjen ikke klarer å fylle hullene, frykter Gartner.

Advarer mot kvinnefrafall i IT-bransjen

Hvis ikke kvinnene kommer sterkere på banen, vil IT-bransjen ikke klarer å fylle hullene, frykter Gartner.

IT-bransjen har alltid vært dominert av menn. Selv om det er gjort mange tiltak for å holde på kvinner, blir det stadig færre av dem i IT-bransjen.

Dette bekymrer analyseselskapet Gartner.

Ifølge en undersøkelse gjort mot IT-direktører vil gapet etter kompetanse bare øke hvert år framover til 2010 på alle IT-områder. Den største etterspørselen vil være etter kompetanse på beslutningssøtte (også kalt «BI» for business intelligence) og forretningsprosesser.

Å fylle dette hullet vil rett og slett være umulig hvis man ikke får kvinnene med på laget. Når 51 prosent av befolkningen er kvinner, er gapet åpenbart, skriver rapporten.

I fjor var det bare 16 prosent kvinner som fylte tekniske stillinger, og rapporten advarer om en stadig sviktende interesse blant kvinner til å gjøre karriere innen IT.

Rapporten sier: IT-jobbene blir i uforholdsmessig grad fylt opp av menn. En kjønnsbalanse i IT-industrien er ikke bare et spørsmål om likestilling, men er også sentralt i forhold til trivsel på jobben.

Spesielt telekombransjens behov for ny kunnskap, kan bli hemmet av en stadig eldre arbeidsgruppe bestående av menn, fastslår rapporten.

Den tilføyer at UK framover må belage seg på utenlandsk arbeidskraft heller ikke kan betjene områder som analyser, ledelse, design og innovasjon. Dette er kunnskap som må bygges opp lokalt.

    Les også:

Til toppen