Advarer mot NetCom-aksjen

NetComs overskudd kommer i 1999 og ikke i 1997 som NetComs administrerende direktør Gert Munthe selv sier. I en rapport advarer meglerhuset Carnagie mot NetCom-aksjen, fordi den vil ha en dårligere utvikling enn totalindeksen.

Rapporten fra Carnegie omtales i Dagens Næringsliv, og slår fast at det koster NetCom for mange penger å kjempe om nye kunder.

Til neste år regner Carnegie med et underksudd i NetCom før skatt på 239 millioner kroner, og året etter skal underskuddet bli 112 millionrer kroner, ifølge analysen.

På en pressekonferanse for halvannen uke siden sa NetComs administrerende direktør Gert Munthe selv at selskapet kom til å gå med overskudd til neste år. På samme konferanse sa han at subsidieringen av nye kunder vil reduseres kraftig i tiden fremover.

De tre første kvartalene i år fikk NetCom et netto tilsig av 10.000 kunder, tilsvarende nesten 170.000 for Telenor Mobil. Carnagie unntaler ikke å peke på dette, og mener at trenden fortsatte i oktober og begynnelsen av november.

- Selskapet bør være mer enn nok fornøyd med med å kapre 35 prosent av de nye mobiltelefonkundene, heter det i rapporten.

Gert Munthe selv vil ikke kommentere rapporten før han har lest den.

Samtidig kommer avisen Telecom Revy til et stikk motsatt resultat i dagens utgave. Avisen mener NetCom er undervurdert, på bakgrunn av at det er fult mulig å tjene penger i mobilmarkedet med en markedsandel på 35 prosent.