JUSS OG SAMFUNN

Advarer mot NRKs valg for mobil-TV

EU-kommisæren langer ut mot bransjen og NRK for ikke å samle seg om en felles strategi og teknologivalg.

20. mars 2007 - 09:20

EU-kommisær Viviane Reding har ansvaret for telekom i EU. Hun er tilstede på Cebit-messen i Hannover. Der utrykker hun blant annet sin skuffelse over utviklingen innen mobil-TV.

- Jeg er skufet over den manglende fremgangen hittil. For å fullt ut dra nytte av de fordelene som dette markedet tilbyr og for å kunne eksportere en europeisk modell for mobil-TV, slik vi gjorde med GSM for mobiltelefoner, må bransjen og medlemslandene samarbeide for å komme frem til en felles strategi, sa Reding, ifølge IDG.se.

Reding mener også at bransjen må bli enige om å gå for DVB-H standarden over hele Europa.

Det er stikk motsatt av hva NRK mener. De mener at DVB-H ikke egner seg i Norge, blant annet fordi den krever flere master enn deres førstevalg DAB. Dessuten skal det også ifølge NRK mangle frekvenser for å kunne gå for DVB-H.

    Les også:

EU-kommisæren tror det er et stort potensiale for mobil-TV i Europa, både på forretningssiden og for forbrukerne, men at dette ikke vil bli en realitet hvis ikke bransjen klarer å samle seg.

- Det er på tide å ta frem den nye modellen for mobil-tv slik at denne teknologien kan bli fremgangsrik i Europa, sa Reding, ifølge IDG.se.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.