TELEKOM

Advarer mot ulovlige mobil-forsterkere

- Kan slå ut dekningen i et helt område, ifølge PT.

6. juli 2011 - 11:04

Myndighetene og mobilbransjen går sammen om å få stanset bruken av ulovlige forsterkere i mobilnett.

Telenor, Netcom og Mobile Norway oppfatter at forbrukere blir lurt til å kjøpe utstyr som både forstyrrer nettene deres og er straffbart å bruke.

Salget av blant annet GSM- og 3G-forsterkere skal være sterkt økende. Det bekymrer tilsynsmyndighetene.

- Disse forstyrrer og kan faktisk slå ut dekningen i et helt område. Det er derfor bare netteierne selv som har lov til å sette opp slike forsterkere, advarer Post- og teletilsynet (PT).

PT-direktør Willy Jensen sier i en pressemelding at de reagerer sterkt på at enkelte forhandlere tilbyr slikt utstyr og forleder kundene. Etter det PT erfarer driver noen forhandlere aktiv markedsføring av forsterkere, blant annet gjennom sommerkampanjer.

Overfor digi.no sier Jensen at «dette er en ganske ergelig sak». Ifølge ham er problemet utbredt.

- Vi tror det er mange som gjør dette. Særlig gjelder det hytteeiere som setter opp repeatere for å bedre sin egen dekning, og samtidig ødelegger for andre.

Uakseptabelt

Netcom, Telenor og Mobile Norway vil ha slutt på praksisen og sier de vil reagere strengt når slikt utstyr blir avdekket i deres nett.

I en felles uttalelse fra selskapenes dekningsansvarlige heter det at problemet både er ressurskrevende og ødeleggende for kundene.

- Vi kan ikke akseptere at privatpersoner setter opp utstyr som jammer mobilnettene og ødelegger dekningen for andre kunder. Forstyrrelsene som oppstår på grunn av disse ulovlige forsterkerne er uakseptable og meget krevende.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.