Advarer mot voldelige dataspill

Voldshandlinger i video- og dataspill er skadelig for barnas helse, sier amerikanske psykologer.

Voldshandlinger i video- og dataspill er skadelig for barnas helse, sier amerikanske psykologer.

American Psychological Association (APA) ber nå innstendig spillindustrien om å kutte ut voldelige videospill, skriver Wall Street Journal.

Ferske undersøkelser fra den amerikanske psykologiforeningen avdekker at voldscener i videospill øker aggressive tanker, oppførsel og sinte følelser blant undom.

Studier i interaktive media viser at gjerningsmennene i voldsspill i 73 prosent av tilfellene går ustraffet.

- Ved å vise voldelige scener uten at det får konsekvenser lærer ungdom at vold er en effektiv måte å løse konflikter på. Det også å se at folk lider som en konsekvens kan gi aggressiv oppførsel, sier styreleder Elizabeth Carll i APA Committee on Violence in Video Games and Interactive Media.

Lederen i den amerikanske videospillindustrien (Entertainment Software Association), Douglas Lowenstein, vil nå utfordre APA med nye undersøkelser som han mener kan motbevise påstanden.

    Les også:

Norge og Sverige har satt opp aldersgrensen på en rekke interaktive spill. I Sverige har enkelte spill nå blitt så voldelig at svenske myndigheter vil forsøke å forby dem.

Spillet som har fått Justisdepartmentet i Sverige til å reagere heter «Postal 2» som trolig var noe av det mest voldelige på markedet da det kom i salg i fjor våres.

Barnevakten.no anbefaler å styre unna spill der barn må bruke sverd, kniver, pistoler eller andre våpen mot menneskefigurer.

Til toppen