BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ærligere hastigheter fra Nextgentel

NextGenTel følger trenden fra privatmarkedet, og skrur opp hastigheten for bedrifter.

1. juni 2005 - 07:26

NextGenTel foretar nå en betydelig økning av hastighetene på abonnementer rettet mot bedriftsmarkedet. Det rimeligste produktet oppgraderes med 50 prosent på nedlasting, de raskere litt mindre. Ut-hastighenen økes også noe for de billigste abonnementene.

Produktbenevnelsen gjøres om fra brutto til netto hastigheter. Bravo 750/250 kb/s får dermed en fordobling av brutto ut-hastighet, hevder selskapet, når den økes fra 160 kb/s brutto, til 250 netto.

– Uthastighetene er nå netto. Bredbånd markedsføres med benevnelser i kilobits per sekund inn og ut fra abonnenten, og oppfattes normalt som en antatt hastighet inntil den markedsførte båndbredden. For å kompensere for signaltap og linjekvalitet fastsettes brutto hastigheter høyere enn de markedsførte. Produktene benevnes nå som netto inn- og ut-hastigheter, skriver selskapet i en pressemelding.

Tidligere i år satte i rask rekkefølge flere av de store aktørene på privatmarkedet opp hastighetene på privatmarkedet. Nå spørs det om en tilsvarende effekt vil komme på bedriftsmarkedet.

NextGenTel beskriver økningen som den største noensinne. Dette er hovedsakelig et fremstøt mot små og mellomstore bedrifter, og målet er også å få dem over på IP-telefoni.

– Økningen av ut-hastighetene må delvis sees i sammenheng med at bredbåndsløsningene nå er klargjort for NextPhone bredbåndstelefoni fra NextGenTel. Vi lanserer i dag pakkeløsninger på 1, 2 og 2,5 megabit per sekund, inkludert bredbåndstelefoni med en eller to linjer og numre, rettet mot småbedriftsmarkedet, sier Informasjons- og markedsdirektør Morten Ågnes i NextGenTel.

NextGenTel lanserer også et nytt billigabonnement, med bare 450 kilobit nedlastingshastighet og 100 opp.

Nextgentel har levert nesten 10.000 linjer til bedriftsmarkedet, og hastighetsendringene berører de fleste av disse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.