JUSS OG SAMFUNN

Aetat får direkte tilgang til nok en kommersiell stillingsbase

Aetat og Jobline har innledet et samarbeid som gir Aetat tilgang til stillingsannonser fra Jobline. I mai inngikk etaten en liknende avtale med FINN.

Therese Werenskiold
22. aug. 2000 - 13:31

Samarbeidet gir en ytterligere økning i antall ledige stillinger som daglig presenteres på Aetats nettjeneste.

- Aetat har allerede landets desidert største og best besøkte jobbdatabase. Vi har som oppgave å dekke hele arbeidsmarkedet. Joblines stillinger publiseres kun på nettet, og avtalen sikrer oss at også disse stillingene registreres i stillingsbasen til Aetat, opplyser markedsdirektør Odd-Erik Marthinsen i Aetat Arbeidsdirektoratet i en pressemelding.

Samarbeidet innebærer at stillingsannonser på Jobline vil bli overført til stillingsbasen på aetat.no.

Administrerende direktør Haakon Gellein i Jobline Norge mener avtalen med Aetat åpner nye muligheter:

- For oss er det viktig å få løst kundenes problemer. Dette samarbeidet vil gi oss muligheten til å tilby våre kunder utlysning gjennom landets største kanal for ledige stillinger, og dermed nå et mye bredere publikum. I tillegg er vi opptatt av å få denne bransjen til å bli stueren. En seriøs aktør som Aetat vil bidra til dette, sier Gellein.

Han tror de aller fleste av Joblines kunder vil se på dette som en positiv tilleggstjeneste, men innrømmer at noen sikkert også vil komme til å grine på nesen.

Aetat inngikk i mai en liknende avtale med Schibsteds rubrikktjeneste FINN. Forskjellen er at Jobline har stillingsannonser som Aetat ikke har registrert i sin database tidligere.

- FINNs stillinger har vi registrert tidligere også, gjennom klipp-og-lim-tjenesten vår i Mo i Rana der de klippet ut stillingsannonser fra blant annet Schibsteds aviser. Filoverføringsavtalen kan betraktes som et effektiviseringstiltak, sier Marthinsen til digi.no.

Marthinsen understreker at initiativet til avtalen med Jobline kommer fra Jobline selv. - Jobline er en interessant samarbeidspartner selvom 300 stillinger ikke er så mye i vår database, sier han.

Marthinsen benytter også anledningen til å understreke en annen strategi Aetat jobber mye med for tiden, nemlig å få bedrifter til selv å registrere ledige stillinger hos Aetat. - Det er helt gratis, bedyrer han.

Kommersielle aktører som StepStone og Jobpilot har ikke inngått noen filoverføringsavtale med Aetat.

For mer bakgrunnsinformasjon, les også:
StepStone frykter ikke aetat
A-etaten blir kommersiell
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.