BEDRIFTSTEKNOLOGI

Aetat fikk Datavarehusprisen 2001

Aetat ble tildelt Datavarehusprisen 2001 for et prosjekt som kan gi over hundre millioner kroner i årlige besparinger mot en investering på 30 millioner kroner.

27. nov. 2001 - 14:13

(OBS: Etter offentliggjøring er det kommet en rettelse til denne artikkelen. Se nederst.)

Prisen deles ut hvert år av Component Software Group til Norges beste datavarehusprosjekt, uavhengig av leverandør. Aetat fikk prisen for datavarehusdelen av det omfattende SIAMO-prosjektet. Datavarehuset er oppstått gjennom et samarbeid mellom TietoEnator, daVinci, i-COM og en rekke av Aetats egne ansatte. De øvrige finalistene var Elkem, Trumf og Telenor Mobil kundeservice.

Aetat ved del-prosjektleder Anne Karin Bø mottar Datavarehus-prisen 2001. <i>Foto:  Eirik Rossen</i>
Aetat ved del-prosjektleder Anne Karin Bø mottar Datavarehus-prisen 2001. Foto:  Eirik Rossen

Det viktigste kriteriet for juryen var samsvar mellom det datavarehuset leverer og hele virksomhetens mål. Datavarehuset i Aetat vil rettes mot eksterne og interne brukere. Det innebærer investeringer på 30 millioner kroner, og kan gi besparelser på 100 til 120 millioner kroner fordi arbeidssøkende kommer raskere ut i jobb, ifølge delprosjektleder Anne Karin Bø som tok i mot diplomet.

Datavarehuset vil også fungere som grunnlag for offentlig arbeidsmarkedsstatistikk og på sikt en rekke andre tjenester. Hele SIAMO-prosjektet skal fullføres innen 1. januar 2003.

RETTELSE:
Prisen deles ut på et arrangement organisert av Confex. Component Software er en av flere sponsorer til arrangementet. Selve utdelingen er organisert av en uavhengig komite bestående av representanter for Meta Group, TietoEnator, Ementor og Accenture i samarbeid med Kapital Data..

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.