JUSS OG SAMFUNN

Aetat taper ti millioner i året

Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo har bestemt at bedrifter ikke lenger får annonsere på Aetats nettsider. Det betyr ti millioner i tapte inntekter for Aetat til neste år.

Therese Werenskiold
4. des. 2000 - 12:54
Aetat

Dagens NæringslivJørgen Kosmo

Jon BlaaliddigitodayTelenorGule Sider





- Vi får ikke noe ekstra midler. Det vi ville ha tjent, ville blitt brukt til videre utvikling av tjenesten. Nå går dette saktere, og det er også den største konsekvensen bestemmelsen får for nett-tjenestens brukere. Utviklingen av sidene skjer nå innenfor rammen av vanlige budsjetter. Vi hadde regnet med å få inn ti millioner kroner på stillingsannonser til neste år. Nå blir det null, sier han og legger til at etaten i inneværende år har tjent "i størrelsesorden et par millioner" på disse annonsene.



NRK

Haakon GelleinJobline
digitoday

StepStones informasjonsdirektør Karl Fredrik Agnalt er avventende.


- Dette er foreløpig kun en innstilling fra komitéen, ingenting er endelig bestemt ennå. Vi vil vente med å kommentere dette til vi ser tolkningen hos Arbeids- og administrasjonsdepartementet, og hva som skjer i praksis.

Agnalt innrømmer forøvrig at han ser positivt på innstillingen.

- Det har vært mange konkurransemessige grenseoppganger i Aetats nett-tjeneste. Det kan være problematisk å både ta på seg rollen som statlig informasjonstjeneste og som kommersiell aktør. Da kan det lett bli en sammenblanding av forvaltning og forretning, sier Agnalt til digitoday.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.