RESULTATERFINANS

Affecto nærmer seg en milliard

Component Software ble solgt til finske Affecto i fjor. Nå har BI-selskapet snart en milliard i omsetning.

18. feb. 2008 - 08:56

Business Intelligence-selskapet Affecto kjøpte Component Software i fjor, og sammen med organisk vekst gjorde det at Affecto klarte å passere en milliard kroner i omsetning.

Component Software heter nå Affecto Norway. De hadde en omsetning på 115 millioner kroner i 2006, men økte kraftig og endte med en omsetning på 161,5 millioner i fjor.

Driftsresultatet steg tilsvarende; fra 12,8 millioner i overskudd i 2006, til 18,1 millioner i overskudd i 2007.

Selv om selskapet er solgt, legger ikke det noen hindring på rekrutteringen. Tross et stramt arbeidsmarked klarte det norske datterselskapet å øke antall ansatte fra 52 til 86 personer.

Det finske selskapet hadde en omsetning på 400 millioner kroner i 2006, og endte på 777 millioner i fjor. Resultatet før skatt endte på 27,9 millioner kroner.

Det er mye uro på verdens børser for tiden, og aksjeinvestorer er usikre på hvordan dette vil slå ut for IT-aksjene. Affecto føler seg trygg på at de skal fortsette å levere selv om det skulle bli dårligere tider.

- I nedgangstider blir selskaper mer fokusert på kostnadsstyring og tilgang på presis informasjon om selskapet. Da kan en BI-løsning hjelpe, sier Håvard Ellefsen, Norgessjef i Affecto, til Finansavisen.

- Vi venter fortsatt en megett positiv utvikling og videre internasjonalisering i 2008. Vi har som mål å omsette for 1,1 milliarder kroner, sier konsernsjef Pekka Eloholma.

Åge Lønning, som tidligere ledet Component Software, er nestsjef i det finske selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.