Afrika-nytt fra Africa Online

De siste dagene har vi rapportert om Bill Gates' bestrebelser på å bringe internett til Afrika. En som har vært der et par år er Prodigys tjeneste Africa Online.

De siste dagene har vi rapportert om Bill Gates' bestrebelser på å bringe internett til Afrika. En som har vært der et par år er Prodigys tjeneste Africa Online.

Tjenesten omfatter svært mange tilbud, i likhet med det en europeisk eller amerikansk internett-tilbyder ville skiltet med: nyheter, underholdning, idrett, konferanser, organisasjoner, kvinner, musikk, gulesider, barnesider osv.

Nyhetstjenesten tilbyr blant annet abonnementer på fire øst-afrikanske aviser, fra hhv. Kenya, Uganda og Tanzania. Arkiv-funksjonen er gratis. For å få dagens meldinger – og meldinger fra de siste to ukene – må du abonnere. En måned koster 12 USD, seks måneder koster 60 USD. Studenter får 50 prosent rabatt. Betaling skjer til en konto i USA. Abonnementet innebærer at du får meldinger – om lokale og regionale nyheter, idrett, og finans- og markedsnyheter – direkte til din e-postkasse.

Mest interessant av disse avisene synes å være Tanzania News, som har en friere stilling enn avisene i Kenya og Uganda. En stikkprøve fra en av de tilgjengelige sidene viser at her finnes også nyheter fra andre afrikanske land, blant annet om menneskerettssituasjonen i Etiopia som ikke er rapportert i særlig mange andre medier. (Et eksempel: Mordet på en munk i det han skulle overrekke et protestskriv til patriarken i den koptiske kirken.)

I tillegg til denne abonnementsordningen, er det adgang til nettutgaver av flere aviser fra Elfenbenskysten, Ghana, Kenya og Zambia, samt spesielle publikasjoner som African Technology Forum.

atflogo.gif align=left width=260 height=159 vspace=5 hspace=5>Logoen til African Technology Forum, som drives fra webserveren til MIT (Massachusetts Institute of Technology) i USA, fortjener en kommentar. Lysstrålene på Afrika-kartet stammer fra Ghanas hovedstad Accra. Motivet er fra rundt 1960, da Kwame Nkrumahs Ghana var det åndelige sentrum for den pan-afrikanske bevegelsen. Det er siden brukt av av blant andre det venstre ekstreme sør-afrikanske partiet Pan Africanist Congress (PAC).

Til toppen