JUSS OG SAMFUNN

Aftenposten-hackere arrestert

To 17-åringer fra Bergen er arrestert for hackingen av Aftenpostens nettsider, melder Aftenposten Interaktiv. Begge guttene skal ha tilstått innbruddet.

Einar Ryvarden
3. juni 1999 - 12:24

Økokrim har arrestert to 17 år gamle gutter fra Bergen som endre innholdet på Aftenpostens nettside på søndag. Fem etterforskere skal hadde blitt satt på saken allerede før Aftenposten anmeldte forholdet.

- På grunn av faren for bevisforspillelse valgte vi å pågripe de to kameratene i deres bolig i natt, sier førstestatsadvokat Inger Marie Sunde, som leder Økokrims datakrimteam til Aftenposten.

Det var søndag de to ungdommene brøt seg inn på Aftenpostens nettsider og bygget ut Aftenposten-logoen. I går brakte digi.no et intervju med én av de to guttene, gjennomført anonymt over en IRC-kanal.

Sunde forteller at de to guttene står ovenfor en gjenopprettelsesutgifter på rundt 150.000 kroner, bøter eller fengselsstraff. Trolig vil de to også få inndratt sitt eget datautstyr, sier Sunde til Aftenposten.

Ifølge Sunde var det både sporene fra innbruddet og tips fra publikum som førte til at man gikk til pågripelse av de to 17-åringene. Endringen av Aftenspostens hjemmeside skal ha vært gjennomført fra en bedrift i Bergen der den ene 17-åringen jobber.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.