Aftenposten Interaktiv sabotert

Aftenposten Interaktiv, nettutgaven av Aftenposten, ble natt til søndag utsatt for sabotasje fra datasnoker. Redaksjonen ser svært alvorlig på saken.

Aftenposten Interaktiv, nettutgaven av Aftenposten, ble natt til søndag utsatt for sabotasje fra datasnoker. Redaksjonen ser svært alvorlig på saken.

Forsiden på Aftenposten Interaktiv ble i natt byttet ut, antagelig av de tre datasnokene tobBy, convex og boney. Ifølge vitneutsagn ser det ut til at hacket ble utført mellom klokken 01:30 og 02:00.

Aftenposten sabotert

Terje Avner, redaktør i avisens multimediaavdeling, antar det tok omtrent en time før Aftenpostens egen forside var på plass igjen. Han forteller til digi.no at han ser svært alvorlig på denne episoden. Han sammenligner det med en sabotasjeaksjon mot trykkeriet, slik at avisen ikke kommer ut. Aftenposten vil derfor forfølge saken og vurderer å politianmelde den.

Akkurat nå samarbeider de med SOL System om å finne ut hvem som har endret forsiden. SOL System drifter Aftenpostens nettutgave.

Avner forteller at Aftenposten Interaktiv også en gang tidligere er blitt angrepet av datasnoker. Den gangen var det snakk om at programvaren bak en leserundersøkelse ble endret utenfra.

Einar Hanseid, sjefredaktør i Aftenposten, sier til digi.no at noe nå med gjøres med sikkerheten hos SOL. Han synes det er ganske utrolig at et slikt angrep er mulig.

Ingen hos SOL var i formiddag tilgjengelige for kommentar.

Såvidt digi.no erfarer, kjøres Aftenposten Interaktiv på en Apache webserver på Sun Solaris.

Innholdet på den "nye" forsiden til Aftenposten Interaktiv besto i tillegg til bildet ovenfor, også av følgende tekst:

"
just passed by...

and we thought you wanted to know that your security stinks worse than boney's socks.
now, some statistics:
time used to root this server: 20 seconds
time used to piss on your logo, after all the beers: 50 seconds, but boney was a bit delirious, so he pissed instead all over himself
greets:
#ircop - you guys simply rock ! :]
the losers that set up this shitty system

"

Flere av digi.nos lesere tok i natt kopi av den saboterte forsiden til Aftenposten Interaktiv. Pekere til disse finner du nedenfor.

Til toppen