JUSS OG SAMFUNN

Aftenposten og VG med SOL-avtale

Både Aftenposten Interaktiv og VG Nett har inngått avtale med Scandinavia Online om levering av nyheter til den nye SOL-portalen som etter planen skal lanseres før jul.

Herman Berg
23. nov. 1998 - 16:07

SOL rendyrkes nå som nettportal hvor det ikke blir noe egenprodusert stoff, men hvor en desk skal bearbeide det redaksjonelle og sende nettbrukerne videre til et nytt nivå. SOL-portalen vil inneholde en innholdsguide, lenking og nettsøk pluss enkelte nisjetjenester som SOL vil videreføre.

Nå er to av avtalene i boks når det gjelder den generelle nyhetsformidlingen. Schibsted-avisene Aftenposten og VG blir en del av denne nye portalen som SOL håper kommer opp før årskiftet.

Både redaktør Terje Avner i Aftenposten Interaktiv og multimediesjef Frode Nielsen i VG bekrefter at avtalene med SOL er undertegnet. Avner sier at samarbeidet med SOL først og fremst er gjort med tanke på å øke trafikken til Aftenposten, mens Frode Nielsen opplyser at avtalen åpner for nye muligheter for samarbeid mellom VG og SOL utover ren nyhetsformidling.

Begge er imidlertid knappe i kommentarene og henviser til ansvarlig redaktør Niels Røine i SOL for detaljer i avtalene. Det har ikke vært mulig for digi.no å oppnå kontakt med Niels Røine i ettermiddag.

P.S.
(Mandag kveld lykkes det digi.no å få kontakt med Nils Røine - se peker til egen artikkel i margen til høyre "SOL outsourcer tema-satsing" - red.anm.)

D.S.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.