Aftenposten og VG med SOL-avtale

Både Aftenposten Interaktiv og VG Nett har inngått avtale med Scandinavia Online om levering av nyheter til den nye SOL-portalen som etter planen skal lanseres før jul.

SOL rendyrkes nå som nettportal hvor det ikke blir noe egenprodusert stoff, men hvor en desk skal bearbeide det redaksjonelle og sende nettbrukerne videre til et nytt nivå. SOL-portalen vil inneholde en innholdsguide, lenking og nettsøk pluss enkelte nisjetjenester som SOL vil videreføre.

Nå er to av avtalene i boks når det gjelder den generelle nyhetsformidlingen. Schibsted-avisene Aftenposten og VG blir en del av denne nye portalen som SOL håper kommer opp før årskiftet.

Både redaktør Terje Avner i Aftenposten Interaktiv og multimediesjef Frode Nielsen i VG bekrefter at avtalene med SOL er undertegnet. Avner sier at samarbeidet med SOL først og fremst er gjort med tanke på å øke trafikken til Aftenposten, mens Frode Nielsen opplyser at avtalen åpner for nye muligheter for samarbeid mellom VG og SOL utover ren nyhetsformidling.

Begge er imidlertid knappe i kommentarene og henviser til ansvarlig redaktør Niels Røine i SOL for detaljer i avtalene. Det har ikke vært mulig for digi.no å oppnå kontakt med Niels Røine i ettermiddag.

P.S.
(Mandag kveld lykkes det digi.no å få kontakt med Nils Røine - se peker til egen artikkel i margen til høyre "SOL outsourcer tema-satsing" - red.anm.)

D.S.

Til toppen