Aftenposten refser SOL

Aftenpostens nettsted var ikke oppdatert i nærmere 11 timer tirsdag på grunn av en feil hos nettleverandøren Scandinavia Online. Nettredaktør Trygve Monsen i Aftenposten Interaktiv krever at SOL skjerper informasjonen til leserne ved tekniske sammenbrudd.

Aftenposten har slitt med et ustabilt nettsted i hele høst, blant annet på grunn av serverproblemer hos Scandinavia Online. Valgveven til avisen knelte i september på grunn av stor belastning og én gang i høst måtte avisen også legge ut en melding på eget nettsted for å informere leserne om at det er tekniske årsaker til at Aftenposten Interaktiv ikke alltid fungerer skikkelig .

Tirsdag denne uken kom det store sammenbruddet: Nyhetstjenesten ble ikke oppdatert fra klokken 11:36 om formiddagen til over 22:30.

Ifølge nettredaktør Trygve Monsen var det i løpet av perioden 40.000 nedlastinger av gamle saker. Aftenposten-leserne ble først informert om hva som var grunnen da avisen selv fikk mulighet til å oppdatere nettstedet sitt. SOL hadde kun lagt ut en generell informasjon om tekniske problemer på sin forside uten å nevne Aftenposten spesifikt, ifølge Monsen.

- Det er lov å gjøre feil. Alle vet at denne nettverden er svært ustabil, og vi er ikke ute etter å ta SOL for sammenbruddet. Det Aftenposten imidlertid er opptatt av, er å formidle til leserne om at noe er galt. Det hadde vi selv ikke muligheten til på tirsdag. På SOLs sider sto det bare generelle formuleringer om sammenbruddet. Derfor har vi sendt et brev til SOL der vi etterlyser bedre informasjon. Det tror jeg de har skjønt - vi merker allerede en forbedring fra deres side, sier Monsen.

Informasjonsdirektør Lasse Gimnes i Scandinavia Online (SOL) har selv ikke lest brevet, men sier at de tar henvendelsen svært seriøst.

- Hvis det du opplyser er riktig, er det verdt for oss å se nærmere på saken. Vi må i tilfelle se på informasjonsrutinene en gang til, mener Gimnes.

SOL har i år mistet flere aksesskunder til EUnet. I april flyttet Nettavisen over og i oktober var det Schibsted-avisen VGs tur å flytte servere. Konsernkollega Aftenposten har imidlertid ingen planer om å bryte samarbeidet med SOL.

- SOL er vår samarbeidspartner. Vi vurderer ikke flytting av aksessdelen, sier Trygve Monsen.

Til toppen