Aftenposten selger NTB-stoff via nettet

Aftenposten Informasjonstjenester har fått ansvaret for driftingen og salg av NTBs arkiver på Internett. Samarbeidet startet tirsdag 1. april og er slett ingen spøk.

Aftenposten Informasjonstjenester har fått ansvaret for driftingen og salg av NTBs arkiver på Internett. Samarbeidet startet tirsdag 1. april og er slett ingen spøk.

Aftenposten Informasjonstjenester (AIT) drifter og selger nå NTBtekst på Internett. Det sier salgsleder Anders R. Eriksen i AIT til digi:media.

Han har ansvaret for databasesalget av alt redaksjonelt stoff for Aftenposten og NTB på world wide web. Tjenesten er imidlertid ikke åpen for alle, og Aftenposten gjør spesialavtaler med kunder som betaler for tilgangen til de verdifulle tekstarkivene på nettet. Aftenposten har da full kontroll på hvem som får tilgang på eget arkivstoff, i tillegg til NTBs tekstarkiv via nettet. Både Aftenposten- og NTB-stoffet som blir solgt er minimum to dager gammelt.

Aftenposten har solgt elektroniske tjenester siden 1988 (kalt Atekst), og de siste årene har pakkeløsningene inkludert arkivene til Schibsted-eide Bergens Tidende, oppslagsverket Hvem, Hva, Hvor og konkurrenten Dagens Næringsliv, foruten Aftenposten. Nå på vårparten har Oslo-avisen også inngått en avtale om at NTB skal inngå i den elektroniske databasepakken som i utgangspunktet kommer i en Windows-versjon..

Statens Datasentral ved Interpost har siden sommeren 1996 distribuert NTBtekst på nettet og vil fortsette med dette som en underleverandør av Aftenposten.

Aftenposten har fått med seg uavhengige NTB, men ikke Dagens Næringsliv og Bergens Tidende ut på verdensveven. Begge de to sistnevnte har egne Internett-tjenester.

- Vi er i samtaler både med Dagens Næringsliv og Bergens Tidende om distribusjon, men foreløpig har ingen avtaler blitt inngått, sier Eriksen.

Det var ikke mulig å få tak i noen i NTBs administrasjon for en kommentar på publiseringstidspunktet.

Til toppen