Aftenposten-tjeneste bytter biler med Aftonbladet på nettet

Kjent, norsk rubrikkannonsetjeneste finner sammen med svensker for å kjøpe og selge biler på Internett

Norske FINN.no, som blant annet er eid med 62 prosent av Aftenposten, fortsetter sin internasjonale satsing.

I februar ble det kjent at selskapet tok initiativ til den europeiske rubrikkalliansen Adexalliance der Robert Steen leder satsingen.

Nå starter Finn et samarbeid over kjølen med Aftonbladet.se og BytBil Nordic AB.

Sammen starter de en felles biltjeneste på Aftonbladets site under navnet "Aftonbladet köp och sälj bil".

Tjenesten inneholder alle bilobjektene fra BytBil (cirka 45 000), annonser fra privatpersoner, i tillegg til redaksjonelt stoff fra Aftonbladet. Aftonbladet köp & sälj bil er dermed allerede fra starten Sveriges største og mest komplette markedsplass for kjøp og salg av brukte biler. Tjenesten bygger på en etablert teknologi- og forretningsmodell, levert av FINN.no.

Det er FINN.no sin biltjeneste, FINN bil, som er med i samarbeidet. Årlig annonseres mer enn 180 000 brukte biler på tjenesten. Månedlig besøkes den av mer enn 135 000 unike brukere og flere tusen privatpersoner legger selv ut bilen til salgs på FINN bil månedlig.

- Dette viser at kombinasjonen av vår teknologi og forretningsfilosofi til sammen utgjør en slagkraftig pakke for aviser som ønsker å bygge opp en ledende markedsplass. Vi tror også et samarbeidet med så ledende aktører i et så modent marked som det svenske, vil gi oss verdifull erfaring som i sin tur vil gi våre brukere og annonsører nye tjenester og muligheter, spår adm.dir i FINN bil, Lars Vangen Jordet, i en pressemelding.

Aftonbladet har i dag en sterk posisjon blant bilinteresserte svensker. Bilbilagen, som kommer ut annenhver lørdag når 492 000 svensker., og bilsiden til Aftonbladet.se har 400 000 unike besøkende hver måned.

I løpet av fem år på det svenske markedet har BytBil etablert seg som en stor, svensk biltjeneste. Mer enn 1.500 av Sveriges ca. 2.000 bilforhandlere er tilknyttet BytBil, og hver måned har tjenesten ca. 1,4 millioner brukere. Tjenesten inneholder kun brukte biler fra forhandlere.

Til toppen