Aftenposten-topp ny SOL-direktør

Det står alltid en kvinne bak: Når administrerende direktør Kristin Skogen Lund går ut i svangerskapspermisjon 1. mars, overtar Aftenpostens viseadministrerende direktør Kirsten C. Idebøen.

Det står alltid en kvinne bak: Når administrerende direktør Kristin Skogen Lund går ut i svangerskapspermisjon 1. mars, overtar Aftenpostens viseadministrerende direktør Kirsten C. Idebøen.

Viseadministrerende direktør i Aftenposten, Kirsten C. Idebøen stepper inn i rollen som administrerende direktør i Scandinavia Online (SOL) om en måned. Så nå har nok en kvinne, og denne gangen en fra Schibsted-konsernet, blitt hentet inn for å lede SOL i jakten på svarte tall.

Idebøen har sittet i ledelsen i Aftenposten to år og én måned og var før det konserndirektør i A-pressen i fire år. Sin Internett-erfaring har hun hovedsaklig fra egen bruk av nettet.

- Jeg har vært aktiv nettbruker i halvannet år, og har fulgt godt med på Internett fra min stilling i Aftenposten. Jeg har ikke minst fulgt utviklingen nøye i Aftenposten Interaktiv, sier Idebøen, som starter i den vikarierende stillingen som SOL-direktør 15. mars

- Jeg regner med å starte i midten av mars, og tror Skogen Lund beveger seg ut i permisjon før det, sier Idebøen, som understreker at de to kvinnene skal ha tett kontakt.

Det ble for kort tid siden kjent at administrerende direktør Kristin Skogen Lund skal ut i svangerskapspermisjon relativt raskt. Skogen Lund begynte for under ett år siden i stillingen som sjef i SOL, da ansvarlig redaktør Niels Røine utgjorde den andre halvparten av lederduoen i selskapet.

Kristin Skogen Lund
får Aftenpostens
Kirsten C. Idebøen
som vikar i permisjonstiden.

Skogen Lund og Røine har ledet en ryddejobb i SOL hvor antall årsverk har blitt redusert fra rundt 85 til 47. I ryddeprosessen i SOL har de aller fleste i lederposisjoner i selskapet forsvunnet ut.

Røine trakk seg fra sin stilling rett før jul i fjor for å gå tilbake til Schibsteds konsernledelse. Men Idebøen er ikke redd for å gå inn i en bedrift som har vært igjennom svært turbulente tider det siste året.

- Jeg gleder meg og har stor tro på SOL. Jeg er opptatt av å bygge videre på den linje som har vært fulgt, sier Idebøen til digi.no.

Til toppen