Aftenposten vokste mest i november

Aftenposten er vinneren i nettmålingene for november, men også Startsiden gjør det bra.

Aftenposten er vinneren i nettmålingene for november, men også Startsiden gjør det bra.

November var ingen god måned på nett. Det var ingen endring blant de to største nettstedene, VG og Startsiden, som fortsatt har et godt forsprang på de andre. For andre måned på rad hadde VG over 2,5 millioner besøkende, mens Startsiden nærmer seg 2,3 millioner besøkende, viser TNS Gallups nettindeks, RedMeassure.

Mest positiv utvikling var det Aftenposten som hadde. Med en vekst på elleve prosent er de i ferd med å krympe inn forspranget Kvasir har på dem. Aftenposten hadde 1,5 millioner besøkende mot Kvasirs 1,8 millioner. Akamera.no hadde også en fin vekst med 10 prosent.

Kampen om tredjeplassen er fortsatt tett og denne måneden er det Dagbladet som har fått den siste pallplassen, etter at kvasir hadde den i oktober. Dagbladet hadde en vekst på tre prosent i november, mens MSN på en fjerdeplass hadde en nullvekst. Like bak halser TV 2 med en vekst på seks prosent i november.

Kjennetegnet for mange nettsteder i november er at antall besøkende er stabil eller negativ, melder Gallup.

iMarkedet gikk mest tilbake med hele, men hadde også en toppmåned i oktober og er tilbake til til samme nivå som de var i september. Tinde hadde et fall på 20 prosent, mens Propaganda, som hadde to gode måneder i september og oktober, falt med 19 prosent. BilNorge, Bergens Tidende og NRK hadde også dårlige måneder og Gallup forklarer dette med naturlige sesongsvingninger.

NRK.no gikk tilbake med 12 prosent, og holdt seg så vidt over en million besøkende.

Telenor Mobil rapporteres for første gang, og har 284.000 besøkende og 18 plass på listen.

Til toppen