Agdestein fornøyd med 1-1

Agdestein er godt fornøyd med 1-1 i nettmatchen mot Bacrot, og er imponert over spillet til den franske fjortenåringen. - Det kan godt tenkes at dette blir vår neste verdensmester, sier Agdestein.

Agdestein er godt fornøyd med 1-1 i nettmatchen mot Bacrot, og er imponert over spillet til den franske fjortenåringen. - Det kan godt tenkes at dette blir vår neste verdensmester, sier Agdestein.

Etter et tap i første parti viste Agdestein igår at han er god for sine nærmere 2600 ELO poeng i andre runde. Han dro hjem seieren bokstavelig talt i siste sekund og reddet den norske æren i matchen mot Frankrikes sjakkyndling Etienne Bacrot.

- Det var deilig å vinne siste partiet, sier Agdestein som tror at sluttresultatet 1-1 også gjorde partiet svært underholdende for publikum.

- At Bacrot vant første parti, gjorde at jeg måtte skjerpe meg skikkelig i det andre partiet. Det hadde jo vært forsmedelig for det norske publikum om jeg hadde tapt begge, sier Agdestein, som hadde ti sekunder igjen på klokka da siste Bacrot til slutt trakk seg.

-Det var en reell seier, og jeg tror jeg ville klart å gjennomføre de siste trekkene på den tiden som gjensto, sier Agdestein, som forklarer at det er fullt mulig å gjennomføre 20 trekk på 10 sekunder dersom man har planen klar.

- Når jeg likevel hadde fått to dronninger er det god sjakkmoral at motstanderen trekker seg, selv om han kan gamble på at tida skal ta slutt, sier Agdestein, som tror at Etienne Bacrot vil slå ham i løpet av noen år.

- Jeg kan godt tro at dette er den nye verdensmesteren, sier Agdestein.

Flere medier, deriblant digi:data, har kritisert Telenor for dårlig teknisk kvalitet på internettmatchen mellom Agdestein og Bacrot, som måtte ta det siste partiet over telefon. Agdestein er tildels enig at det det tekniske kunne vært bedre, men forklarer at mye av årsaken lå i Australia.

- Vi hadde en del problemer her borte som ikke Telenor kan ta skylden for, sier Agdestein, som forøvrig syntes arrangementet var et bra initiativ fra Telenor.

- Dette er bra reklame for sjakken, sier Agdestein, som sier seg svært godt fornøyd med at over 5300 var innom sidene til SOL midtveis i tirsdagens match.

- Regjerende verdensmester Kasparov pleier å si at en av sjakkens fordel fremfor annen sport er at den egner seg på Internett, sier Agdestein.

Agdestein sier til digi:data at han for tiden ikke har planer om noen store turneringer eller matcher, men utelukker ikke å spille dersom han får flere spennende invitasjoner.

- Og det må gjerne være på nettet, avslutter stormesteren.

Til toppen