KARRIERE

Åge Lønning blir konsernsjef i Component Software

Gründer Truls Berg trakk seg som konsernsjef i Component Software i høst, og omstruktureringen ble gjennomført av Ole Christian Iversen. Nå tar Åge Lønning over.

15. jan. 2002 - 13:15
Component SoftwareBusiness ObjectswebMethods
InformaticaOracleAutonomy

Våren 2001 fusjonerte Component Software med Contempus. I oktober sa gründer og konsernsjef Truls P. Berg opp sin stilling, etter langvarig uenighet med styret, og fikk etter hvert følge av selskapets andre sentrale gründer, Torstein Thorsen.

Den som tok over var Ole Chr. Iversen, som arbeidet for selskapet på en "management for hire" kontrakt. Iversen var da kjent fra ledelsesansvar i en rekke selskaper, blant dem Cinet og Customax. Kontrakten hans med Component Software går ut i februar.

Under Iversen er bemanningen redusert fra 190 til 150, og driftsutgiftene er kuttet med 35 prosent.

Etterfølgeren som ble kjent i dag, Åge Lønning, er 37 år gammel og utdannet siviløkonom. Han hadde fem varierte år innen salg, markedsføring og produktutvikling i Telenor-systemet, seinest som direktør for datanett i Telenor Bedrift. Deretter var han en periode viseadministrerende direktør i danske Mobilix før han tok jobben som administrerende direktør i Site Communications i juni 2000. Sommeren 2001 ble Site Communications solgt til SenseCommunications.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.