Åge Lønning blir konsernsjef i Component Software

Gründer Truls Berg trakk seg som konsernsjef i Component Software i høst, og omstruktureringen ble gjennomført av Ole Christian Iversen. Nå tar Åge Lønning over.

Component Software ble etablert i 1996 og har hatt en eventyrlig vekst, med større sans for omsetning enn for marginer. Selskapet er en sentral nordisk aktør, har ledet en rekke store prosjekter innen datavarehus og systemintegrasjon, og besitter betydelig kompetanse og sterke forbindelser til ledende programvare- og komponentleverandører, blant andre Business Objects, webMethods, Informatica, Oracle og Autonomy.

Våren 2001 fusjonerte Component Software med Contempus. I oktober sa gründer og konsernsjef Truls P. Berg opp sin stilling, etter langvarig uenighet med styret, og fikk etter hvert følge av selskapets andre sentrale gründer, Torstein Thorsen.

Den som tok over var Ole Chr. Iversen, som arbeidet for selskapet på en "management for hire" kontrakt. Iversen var da kjent fra ledelsesansvar i en rekke selskaper, blant dem Cinet og Customax. Kontrakten hans med Component Software går ut i februar.

Under Iversen er bemanningen redusert fra 190 til 150, og driftsutgiftene er kuttet med 35 prosent.

Etterfølgeren som ble kjent i dag, Åge Lønning, er 37 år gammel og utdannet siviløkonom. Han hadde fem varierte år innen salg, markedsføring og produktutvikling i Telenor-systemet, seinest som direktør for datanett i Telenor Bedrift. Deretter var han en periode viseadministrerende direktør i danske Mobilix før han tok jobben som administrerende direktør i Site Communications i juni 2000. Sommeren 2001 ble Site Communications solgt til SenseCommunications.

Til toppen