Aggressiv prising for WordPerfect

Corel har nyttet den pågående CeBIT-messen i Hannover til å kunngjøre svært konkurransedyktige priser på den kommende kontorsuiten WordPerfect Office 2000.

Corel har nyttet den pågående CeBIT-messen i Hannover til å kunngjøre svært konkurransedyktige priser på den kommende kontorsuiten WordPerfect Office 2000.

Corel har tidligere varslet at prising vil være et viktig element i selskapets forsøk på å vinne markedsandeler fra Microsoft på både bedrifts- og hjemmekontormarkedet. Selskapet baserer sin lisenspolitikk på prinsippet om samtidig bruk. Det vil si at dersom du har en lisens for kontorarbeidsplassen din, har du lov til å bruke programmet på arbeidsplassen hjemme, forutsatt at programmet ikke samtidig brukes på kontoret. Microsoft krever derimot en lisens per installasjon.

Standardutgaven av WordPerfect Office 2000 tilbys til veiledende utsalgspris på 3.900 kroner, inklusiv mva. Antakelig vil det være mulig å finne fram til utsalgssteder som tilbyr pakken under dette nivået. Til sammenlikning koster Microsoft Office 97 og Lotus Smartsuite 97 fra rundt 5.400 kroner og oppover.

Hvis du er registrert bruker av en tidligere versjon av WordPerfect, Corel Office, Corel Draw 8, Corel Ventura 8 - "eller enhver tekstbehandler, regneark eller kontorpakke (standard eller profesjonell) fra Microsoft, Lotus, Novell eller Borland" - har du rett til å kjøpe oppgraderingsversjonen med veiledende pris 1.900 kroner inklusiv mva. Dette er på nivå med rabattert Smartsuite 97, mens oppgradering av Office 97 koster fra rundt 3000 kroner og oppover i rabattforretninger (inklusiv mva).

Kjerneapplikasjonene i standardutgaven av WordPerfect Office 2000 er tekstbehandleren WordPerfect 9, regnearket Quattro Pro 9, presentasjonsprogrammet Corel Presentations 9 og den Netscape Communicator-integrerte personlige planleggeren og adresseliste Corel Central. I tillegg kommer et webpubliseringsverktøy kalt Trellix som egner seg til å vedlikeholde og administrere ikke alt for kompliserte nettsteder.

I likhet med Microsoft skiller Corel mellom "standard" og "profesjonell" utgave av kontorsuiten. Forskjellen er at den "profesjonelle" utgaven inneholder et databaseverktøy, henholdsvis Access og Paradox. Hos Lotus er databaseverktøyet Approach en del av standardpakken. Dette bør tas med i beregningen når man sammenlikner priser.

Til toppen