Agresso avventer å informere markedet

Det norske dataselskapet Agresso er i samtaler med en eller annen, om et eller annet. Aksjemarkedet venter i spenning på om det norske selskapet blir kjøpt opp eller om et omfattende samarbeid er på trappene. Men Agresso avventer å informere markedet.

Som digi.no skrev i går har det versert mange rykter rundt Agresso den siste tiden. Aksjeverdien i selskapet har gått som en kule den siste måneden, med en enorm vekst fredag i forrige uke. Da var det ryktebørsen som sendte aksjen til himmels.

Mandag denne uken kom en melding fra Agressos ledelse som meddelte at selskapet satt i strategiske, kommersielle forhandlinger med en utenlandsk, ikke konkurrerende partner. Da digi.no ringte selskapet var de ikke villige til å utdype dette. Agresso har siden handelsstart mandag vært suspendert fra Oslo Børs.

- Vi avventer, men vil prøve å sende en melding i dag. Dette kommer mest sannsynlig utpå ettermiddagen, forteller Agressos finansdirektør, Ole Mjåtvedt til digi.no.

Meglere og analytikere digi.no har vært i kontakt med vet lite om hva som skjer. Men mange tror det ikke dreier seg om et oppkjøp, men kanskje om en sammensmelting av visse forretningsområder.

Den norske finanstjenesten iMarkedet skrev mandag at det canadiske selskapet Symix kan være interessert i å gjøre business med Agresso. Dette var antakelsen til analytiker Morten Sundstø. Som en liten detalj kan den nevnes at digi.no ringte europasjefen i dette selskapet mandag, men fikk beskjed om at han ikke var i London, eller i Storbritannia overhodet. Heller ikke selskapets Chef Operating Officer var tilgjengelig før om noen dager, på grunn av forretninger.

Uansett; nå er det ventet at Agresso kommer med en klargjørende melding innen kort tid. Hvis dette bare vil innebære et utvidet samarbeid med en internasjonal aktør i selskapets marked, vil aksjekursen trolig peke raskt nedover igjen. Mye kan tyde på at selskapets aksjekurs er myntet på et oppkjøp. Det opplyser meglere digi.no har vært i kontakt med.

Til toppen