Agresso blør under år 2000-åket

Agresso fortsetter å slite med at kunder utsetter kjøp av nye økonomisystemer til etter nyttårsaften. Selskapet spenner inn livremmen for å komme i pluss i 1999.

Agresso fortsetter å slite med at kunder utsetter kjøp av nye økonomisystemer til etter nyttårsaften. Selskapet spenner inn livremmen for å komme i pluss i 1999.

For andre kvartal på rad taper Agresso, Norges største programvarehus, penger på år 2000-problemet.. Resultat før skatt i andre kvartal ble et tap på 8,4 millioner kroner til tross for en omsetning på 217 millioner kroner. I andre kvartal i fjor tjente selskapet 10,5 millioner etter en omsetning på 117 millioner kroner.

Mesteparten av denne veksten skyldes oppkjøpet av franske Concept og svenske Datorisering Konsult, den organiske veksten er på 33 prosent.

Dette er en lite hyggelig start for Sverre K. Kjenne, som nylig overtok sjefsstolen etter at Thorolf Kildal trakk seg tilbake etter 16 år i Agresso. Agresso forteller at det særlig er i Sverige og Storbritannia at ordreinngangen har sviktet. I Norge, Nord-Amerika, Frankrike og Tyskland holder den seg eller vokser.

Underskuddet skyldes ikke at Agresso taper kontrakter til konkurrentene, men at kundene bruker lenger tid på å bestemme seg, noe Agresso mener skyldes år 2000-problemet. Fordi det etter hvert begynner å bli for liten tid til å bytte økonomisystem før nyttårsaften, sikrer mange kunder seg ved å utsette store innkjøp til neste år.

I første kvartal tapte Agresso 19 millioner kroner av samme årsaker (se peker til tidligere sak under). Agresso påpeker at også andre leverandører som SAP, Baan og Intentia merker det samme problemet. Likevel hevder selskapet at andre halvår vil bli bedre, til tross for at nyttårsaften nærmer seg med stormskritt.

I tillegg til år 2000-problemet ble Agresso bremset av at restruktureringen av det skakkjørte franske program og konsulentselskapet Concept tok lengre tid og ble dyrere enn forventet. Prosessen skal nå dog være stort sett ferdig.

Kjenne lover et overskudd i 1999 totalt sett, noe han skal klare ved å stramme inn kostnadene. Men ledelsen er like usikker som mange andre på hva den spesielle høsten vil bringe og skriver: "De langsiktige utsiktene synes således gode. Det er imidlertid vanskelig å si hvor mye av dette som kan realiseres i andre halvår."

Til toppen