Agresso bremses av år 2000

Agresso, det største norske programvarehuset, merker nå at kundene bremser opp foran år 2000-skiftet. Selskapet fikk en pen vekst i første kvartal, men endte opp med å tape 19 millioner kroner før skatt.

Agresso, det største norske programvarehuset, merker nå at kundene bremser opp foran år 2000-skiftet. Selskapet fikk en pen vekst i første kvartal, men endte opp med å tape 19 millioner kroner før skatt.

Som sine store konkurrenter, merker Agresso nå turbulensen i markedet for økonomisystemer. Etter hvert som kundene ser at de ikke rekker å gjennomføre innføringen av nye systemer før nyttår, utsetter mange kjøp av ny løsning. Likevel klarer Agresso å vokse.

Salget viser en dramatisk vekst på 112 prosent fra første kvartal i fjor til første kvartal i år, men mesteparten skyldes oppkjøp. Den organiske veksten er likevel på 40 prosent. Agresso forklarer de røde resultattallene med at første kvartal alltid gir et svakere salg. I fjor tapte selskapet syv millioner kroner i første kvartal.

Mange store konkurrenter som SAP, Baan og Intentia melder om en sterk oppbremsning i etterspørselen, men for Agresso er bildet noe blandet. Avtroppende administrerende direktør Thorolf Kildal forteller at markedsbildet er litt blandet - salget i Tyskland og Frankrike går strykende, men i Sverige og England bremser kundene. Likevel inisterer Kildal på at selskapet skal omsette for en milliard i 1999 og en resultatgrad på rundt 8 prosent.

Dette skal Agresso klare, blant annet fordi selskapet nå er ferdig med ryddejobben i Concept, det store franske programvare og konsulentselskapet de kjøpte i fjor. Agresso varsler om litt tregere utvikling i andre og tredje kvartal, men venter seg et knallresultat fra fjerde kvartal.

Agresso har også fått startet salget av en ny versjon av sitt økonomisystem, Agresso 5. Versjonen inneholder bedre Internett-tilknytning og er Euro-tilpasset.

Ansettelsestallene viser at Agresso er blitt et virkelig internasjonalt selskap - 77 prosent av de 1009 ansatte jobber utenfor Norge. I tråd med dette har Agresso tidligere sagt at de søker børsnotering i utlandet. Selskapet sier nå at de sikter seg mot en notering på Paris-børsen i tredje kvartal. Selskapet planlegger også et spredningssalg i Norge for å få inn flere småinvestorer og skape høyere likviditet i aksjen.

Begge deler er tiltak for å rette opp en heller sørgelig kursutvikling - siden nyttår har aksjen falt med 30 prosent mens totalindeksen har totalindeksen har løftet seg pent.

Til toppen