RESULTATERFINANS

Agresso dagen derpå

Etter lang ventetid kunne Agresso i dag offentliggjøre at selskapet fusjonerer med nederlandske og ukjente Unit 4. Dette sendte aksjen i kjelleren. Midt på dagen var nesten 23 prosent av Agressos aksjeverdi forsvunnet.

Sigvald Sveinbjørnsson
2. aug. 2000 - 15:47
Agresso

SAPIFSOracle
Les:
Agresso sliter med konsulenteneAgresso stiger kraftig på oppkjøpsrykter

Les:
Agresso avslører samarbeid


Onsdag var leken over. En pressemelding fra selskapet kunne stadfeste at det var et oppkjøp, nemlig fra nederlandske Unit 4. Et selskap ingen hadde regnet med, som noen knapt kjente til, ville betale rundt om 24 kroner aksjen i Agresso. Langt under den feberhete sluttkursen fredag, men 25 prosent høyere enn gjennomsnittet i juli.

Les:
Agresso og Unit 4: - Vi er perfekt for hverandre

Unit 4 verdsetter Agresso til 1,4 milliarder ved overtagelsen, og Agressos aksjonærer får 28 prosent av det fusjonerte selskapet. Betalingen vil alstå skje med aksjer.

I følge nyhetsbyrået Reuters er flere analytikere positiv til budet fra Unit 4.

- Et bud på drøyt 25 kroner per aksje er en fair pris, spesielt sammenlignet med hva tilsvarende avtaler har gått for tidligere, sier en analytiker til Reuters.
Sverre K. Kjenne, administrerende direktør i Agresso, sa på presentasjonen av fusjonen onsdag, at han ikke var bekymret for kursfallet til Agresso. - Vi mener at fusjonen er gunstig for aksjonærene. Dette er en god strategisk fusjon, sier Kjenne.


Harry de Smedt, direktør i Unit 4, sa under presentasjonen at selskapets aksjonærer vil bli overbevist om at denne handelen er bra for selskapet.

- Vi har tidligere innfridd de forventningene som er lagt på oss, sier de Smedt. Videre sier han at aksjekursen alltid er viktig, men at den her ikke er avgjørende. Fusjonen med Agresso er først og fremst stategisk, uttalte den nederlandske sjefen.

Unit 4 må ha aksept fra 90 prosent av aksjonærene i Agresso om oppkjøpet skal gå i orden. Tvenge-brødrene har allerede sagt at de aksepterer budet, og dermed har Unit 4 kontroll over 32 prosent av aksjene.

Det er enda ikke tatt stilling til om det fusjonerte selskapet vil bli notert i Amsterdam og Oslo eller bare Amsterdam. - Dette er spørsmål vi ikke er ferdig å vurdere. Vi skal høre på aksjonærenes ønsker før vi bestemmer noe, sier de Smedt.

Hovedkontoret vil bli lagt til Rotterdam, hvor Unit 4 holder til i dag, men etter hva digi.no erfarer skal ikke Sverre K. Kjenne bli med til Nederland. Han kommer etter all sannsynlighet til å ha base i Norge, som før. Kjenne trer etter fusjonen inn i konsernledelsen i selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.