Agresso-grunder til Guru

Agresso-gründer Thorolf Kildal går inn i Guru Softwares styre. Samtidig henter Guru inn 30 millioner i en emisjon.

Agresso-gründer Thorolf Kildal går inn i Guru Softwares styre. Samtidig henter Guru inn 30 millioner i en emisjon.

Thorolf Kildal er gründeren som bygget opp programvareselskapet Agresso og ledet selskapet fra 1983 til høsten -99. Kildal vil bidra med verdifull kompetanse fra sin tid i Agresso til Guru Softwares satsning innenfor ADB-systemer og web-løsninger, skriver Guru i en pressemelding.

Jan M. Moberg, forretningsansvarlig for Nye Medier i Telenor Nextel, kommer også inn som nytt styremedlem. Moberg sitter også i styret i Scandinavia Online (SOL).

- Guru Software er et spennende selskap som har kommet langt på kort tid. Selskapet lykkes svært godt innen SMB-markedet, og jeg ser frem til å

bidra med mine erfaringer fra Agresso i Guru Softwares videre arbeid, sier Kildal i en kommentar.

Moberg er også svært positiv til selskapets satsning mot SMB-markedet. - Jeg har fulgt nøye med Guru Software siden 1995. Hovedgrunnen til at jeg trer inn i styret er at jeg har stor tro på selskapets ledelse. De har vist evne til å være visjonære, og jeg mener at det fremtidige potensialet er betydelig, sier Moberg i pressemeldingen.

Kildal er blant de nye eierne som går inn i Guru Software, i tillegg til at eksisterende eiere styrker sitt engasjement i selskapet.

Guru Software henter totalt inn 30 millioner kroner, og emisjonspengene skal brukes til fortsatt ekspansiv satsning innen ADB og web-løsninger. Dagens emisjon på 30 kroner per aksje priser Guru Software til i underkant av 240 millioner kroner etter emisjonen.

- Vi er svært glade for å få ressurspersoner som Kildal og Moberg med i styret. De har mye å tilføre i vår videre satsning. De nye styremedlemmene og emisjonspengene sikrer en solid start på det nye årtusenet, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Guru Software.

Til toppen