Agresso lanserer Internett-løsning

Agresso åpner opp sitt økonomisystem mot Internett og tar et langt skritt mot fjerndrift (ASP-løsning). Til våren kommer Agresso 6 med full Internett-tilgang.

Agresso åpner opp sitt økonomisystem mot Internett og tar et langt skritt mot fjerndrift (ASP-løsning). Til våren kommer Agresso 6 med full Internett-tilgang.

Agresso, Norges største rene programvareselskap, har koblet sitt store økonomisystem til Internett og følger dermed opp den altoverskuende trenden i programvareindustrien. Agresso kan dermed si ja til mye av det endel konkurrenter tilbyr, men ennå mangler det en bit.

Lanseringen er et lyspunkt for Agresso, som sliter tungt, noe selskapet forklarer med at mange kunder ikke vil kjøpe nye økonomisystemer før etter nyttårsaften og datoproblemet har passert. Agresso selger økonomisystemer til mellomstore bedrifter og er rammet slik også leverandørene til de største kundene er.
Les om Agressos problemer:
Agresso melder i dag at de har startet leveringen av programvare som lar brukere gjør en del operasjoner i Agresso 5 over Internett. Dette åpner to muligheter. Ansatte i en bedrift som bruker Agresso kan dermed over Internett legge inn informasjon. Men det viktigste er trolig at kunder av en Agresso-brukende bedrift selv kan gå inn og sjekke sin saldo og spørre etter tall og varer.


- Dette er første fase - primært beregnet på kunder med flere kontorer som har økonomisystem på hovedkontoret, forteller Sverre Kjenne, administrerende direktør i Agresso til digi.no. Du kan både legge inn informasjon og bla i tall.

Den fulle versjonen kommer allerede til neste år.

- Vi planlegger å lansere en ny versjon av Agresso i løpet av første halvår 2000 som lar deg bruke nesten alle funksjoner over Internett. Men dette blir ikke med en Internett-leser, men et Agresso-program, avslører Kjenne overfor digi.no.

Dette er først gang Agresso røper sine planer for neste versjon og når den kommer.

Alle bransjeanalytikere har lenge pekt at Internett er veien å gå for økonomisystemer - først og fremst fordi kundene krever raskere oppdatering og bedre informasjon. Men det er også langt billigere å la kundene gå inn og sjekke selv enn å måtte ansette folk som kan svare på spørsmål.

Flere av Agressos største konkurrenter, blant andre bransjelokomotivene Oracle og SAP, tilbyr økonomisystemer der alle funksjoner kan gjøres over Internett med en webleser.

- Vi startet salget av begrenset Internett-tilgang til våre økonomisystemer for to år siden, forteller markedssjef Harald Løvvik i Oracle Norge.

Til toppen