KARRIERE

Agresso-sjefen slutter etter 15 år

– Riktig å la andre overta, sier Helge Strypet.

Agresso-sjef Helge Strypet varsler i dag at han går av.
Agresso-sjef Helge Strypet varsler i dag at han går av. Bilde: Unit4 Agresso
18. nov. 2014 - 09:35

Den norsk-nederlanske ERP-leverandøren Unit4 Agresso foretar et lederbytte. Administrerende direktør i Norge de siste femten årene går av.

– Konsernet er inne i en periode med restrukturering. Tidspunktet er riktig for å la andre overta roret, sier avtroppende Helge Strypet i en pressemelding.

Han begynte i Agresso i 1993 og har ledet Norgeskontoret siden 1999.

For ganske nøyaktig ett år siden ble Unit4 kjøpt opp av det private investeringsselskapet Advent International for ti milliarder kroner. Selskapet ble tatt av børs, noe Helge Strypet gledet seg over.

Det har medført en ny strategi hvor deler av utviklingen ble flyttet til lavkostland. I sommer skrev Finansavisen at 42 medarbeidere, om lag hver fjerde utvikler, mistet jobbene sine ved utvikleravdelingen i Nydalen i Oslo.

Arbeidet med å finne en erstatter etter Strypet er nå i gang. Selskapet opplyser at de vil vurdere både eksterne og interne kandidater.

Innen den tid skal Norden-sjef Jeremias Jansson fungere i stillingen. Strypet blir med videre noen uker for å sørge for en smidig overgang, som det heter, fram til jul.

– Helge har gjort en meget god innsats for UNIT4 Agresso og leverer fra seg et selskap i sterk vekst og med solide marginer. Han har vært med på å bygge selskapet både kundesentrisk og partnerfokusert, rustet for å levere gode løsninger til nåværende og fremtidige kunder, sier Jansson i en uttalelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.