Agresso slo Mamut i amerikansk Microsoft-konkurranse

Mens Mamut og Eilert Hanoa (bildet) skrøt av at hadde vunnet stort under Microsoft Fusion Awards, viser det seg at det egentlig var Unit 4 Agresso som stakk avgårde med den skikkelige fangsten. Mamuts nominasjon hadde allerede vært klar i lengre tid...

Mandag slo det norske programvareselskapet Mamut på stortromma og deklamerte at de var Europas beste i en av kategoriene under Microsoft Fusion Awards. "Mamut CRM & Sales" var nominert til "Small Business Solution of the Year" blant alle bidragene fra Vest-Europa.

I en pressemelding var daglig leder Eilert Hanoa svært stolt over utkåringen og sa "Utmerkelsen bekrefter at Mamut ligger langt fremme i utviklingen av innovative CRM- og e-handelsløsninger for SMB-markedet, og viser tydelig at Mamuts produkter effektiviserer og forenker hverdagen for mer enn 60.000 brukere verden over".

Dessverre har det ikke mulig vært mulig for digitoday.no å få tak i Hanoa etter at han returnerte fra USA.

Nå viser det seg altså at Mamut egentlig ikke hadde vunnet i Small Business-kategorien, men kun var nominert til den store prisen. Det var også nominert én representant hver fra Asia, Nord-Amerika, Latin-Amerika og Midt-Østen/Øst-Europa/Afrika i den samme kategorien.

En pressemelding som ble sendt ut fra Microsoft Norge tirsdag satte det hele i det rette perspektiv: det var Unit 4 Agresso som hadde vunnet den virkelige store prisen i sin kategori for "Best Packaged Application of the Year" (en annen kategori enn den Mamut var nominert i).

Når det gjaldt Mamut, skrev Microsoft følgende:
"Dessverre nådde ikke Mamut helt opp, men bare nominasjonen er en tillitserklæring som Mamut stolt kan ta med seg videre".

- Jeg skjønner at det kan oppstå forvirring, men det er riktig at Mamut var nominert som representant Vest-Europa. Nominasjonen har vært klar i lengre tid, og vi ble enige med Mamut om at de kunne sende ut en egen pressemelding om at de var best i Europa, hvis de ikke nådde helt til topps, sier PR-ansvarlig Kristin Innvær Wåle i Microsoft Norge til digitoday.no. Nominasjonen skrev digitoday.no om allerede mot slutten av juni.

Hun sier videre at det er Unit 4 Agresso som er den store, norske vinneren under årets utdeling:

- At Unit 4 Agresso vinner én av 12 kategorier i denne prestisjefylte kåringen viser at norske programvareselskaper har et potensial til å hevde seg internasjonalt. Innenfor flere segmenter i programvareindustrien er norske løsninger i verdensklasse.

I år var det 800 programvareselskaper som kjempet om heder og ære i 12 kategorier. 3.500 delegater deltok under konferansen som gikk av stabelen sist helg i Anaheim, California.

Til toppen