BEDRIFTSTEKNOLOGI

Agresso: Sterk internasjonal vekst

Det går bra for Agresso i utlandet, men de sliter på hjemmebane. Det er hovedkonklusjonen etter selskapet la frem resultatet for andre kvartal i går.

Caspar Lund
23. juli 1997 - 12:28

Agresso hadde i annet kvartal en omsetning på 35,5 millioner kroner, og en akkumulert omsetning for første halvår på 61,5 millioner. I samme periode i fjor hadde konsernet en omsetning på kr 32,9 millioner. Dette gir en samlet vekst for halvåret på hele 87 prosent.

I tråd med selskapets strategi øker fortsatt eksporten kraftig. I annet kvartal var eksportandelen av omsetningen 65 prosent, og eksportvolumet ble tredoblet sammenlignet med 1996.

Samlede driftskostnader for annet kvartal beløper seg til 34 millioner kroner, mot 32 millioner i første kvartal. Økningen i driftskostnadene skyldes dels økning i antall ansatte, dels økt bruk av eksterne konsulenter og høye markedsaktiviteter.

Veksten har vært størst i det engelske markedet. Omsetning for Agresso Ltd i England var på 22 millioner kroner i første halvår, og hele 42 prosent er salg av Agresso-produkter til nye kunder.

Agresso har også utformet en intensjonsavtale om fusjon med Visionary Solutions Corp. De største aksjonærene i begge selskap har tilkjennegitt at de er positive til en fusjon, og det er satt igang en "due diligence" prosess som vil være avsluttet i september. Dersom fusjonen gjennomføres, vil Agresso få ca 60 ansatte i Nord Amerika. Dette innebærer en vesentlig styrking av selskapets markedsapparat og en betydelig øking av kapasiteten på tjenestesiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.