Agresso vinner kanonkontrakt

Agressos største kontrakt noensinne er inngått med det britiske bistandsdepartementet.

Agressos største kontrakt noensinne er inngått med det britiske bistandsdepartementet.

Mange organisasjoner sitter på eldre systemer som er dyre å drifte og har begrenset utviklingsmulighet.

Dette gjelder også det britiske bistandsdepartementet, Department for International Development (DFID), som nå har tildelt Agresso selskapets største kontrakt noensinne. Kontrakten har en verdi av 150 millioner kroner, og ble vunnet i konkurranse med flere andre ledende ERP-leverandører.

Kontrakten innebærer at Agresso skal lede flere selskaper som skal sikre at DFID får færre, integrerte IT-systemer, men med hurtigere tilgang til viktig informasjon. Agresso får ansvaret for å implementere DFIDs nye IT-løsninger.

En sentral del av prosjektet er å bytte ut DFIDs mange eldre programvarer som ikke kan utnytte internetteknologi. Disse programvarene erstattes med siste versjon av Agresso Business World som er basert på .Net-teknologi, og har integrerte moduler for økonomi, innkjøp, prosjektstyring og fakturering.

– Agresso skåret høyt på de intensive testene vi gjennomførte. Løsningen ble blant annet testet via satellitt med lav båndbredde til noen av være fjerntliggende kontorer, sier Gorden Alexander i DFID.

Prosjektet omfatter også levering og implementering av en e-handelsløsning.

Denne vil Agresso levere sammen med sin partner Alito. DFID får dermed en ende-til-ende e-handelsløsning der alt foregår elektronisk fra varer bestilles til de betales.

DFID har ansvaret for den britiske regjeringens bistandsprosjekter. Departementet har 1 400 ansatte i Storbritannia og mer enn 1 500 ansatte i ulike deler av verden. Agresso Business World 5.5 og Alitos applikasjoner vil bli installert på servere i Storbritannia som vil kommunisere med DFID-kontorer over hele verden via satellitt.

Målsettingen med prosjektet er at DFID skal effektivisere driften. Mindre tid vil gå med til administrative oppgaver, og DFID får frigjort ressurser til mer effektivt bistandsarbeid.

Til toppen