JUSS OG SAMFUNN

Agurktid igjen...

Ja, så er vi kommet midt i juli måned igjen, og for meg som er redaktør betyr dette bare én ting: Agurktid!

Nina Furu
12. juli 2000 - 11:34

Nyhetsbildet er magrere enn en supermodell på slankekur akkurat nå, så vi er henvist til å ta sakene der de finnes. For eksempel i Dagsavisen denne mandagen, der en journalist ikke forsto at regnskapstallene var oppgitt i hele tusen, og dermed tolket Telenors kredittgrense til en promille av hva den virkelig var. I hvert fall hvis man skal tro revisjonsselskapet Dun & Bradstreet, som i en pressemelding tirsdag dementerte hele historien som det reneste vrøvl.

Ett alternativ er altså, som Dagsavisen, å grave i offentlig tallmateriale inntil man finner (eller tror man finner) noe man kan lage en story av.

Et annet alternativ er rett og slett lage noen nyheter selv, som bestillingsverk.

Dette gjorde Dagbladet AS forrige helg, da de kunne offentliggjøre resultatene av en meningsmåling bestilt av dem selv (og naturligvis timet til å foreligge midt i skrinneste agurktida) om det norske folks holdninger til utroskap, forhold og vennskap. Akkurat denne var en liten genistrek, fordi den også klarte generere overskrifter med ordet SEX i - noe vi alle vet hausser lesertallet til minst det doble.

Ikke at jeg skal kaste stein, forresten, uten at det singler i mitt eget glasshus. I vår dekning av Quart-festivalen forrige uke, klarte vi å gjøre en hel sak der hovedpoenget var at vi IKKE hadde sett Haakon og Mette-Marit i Kristiansands gater...

Det er nesten så redaktrisen selv fristes til å utbryte DUH!!! - hvis det ikke hadde vært for den overveldende tabloid-lengselen etter å lage en headline der ordet "Kronprinsen" eller "Mette-Marit" forekommer.

Og sånn er det nå en gang om sommeren. Så jeg sukker resignert, og legger ut en toppsak om hvilken film som viser de kuleste solbrillene (!!!) akkurat nå - om det er Shaft, M:I-2 eller X-men. Nei, det er ikke akkurat Pulitzer-materiale, men det er i hvert fall ganske underholdende. Dessuten gir det oss sjansen til å bruke noen skikkelig kule bilder.

Man kan ikke kreve alt heller, i hvert fall ikke i juli. Og med det skittværet vi har, får vi bare trøste oss med at regnet er godt for bøndene.

Agurkene gror i hvert fall som bare det!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.