FORBRUKERTEKNOLOGI

AirFox Live tar mashups et skritt videre

Man tar et helikopter, en radiokanal, et kamera, en GPS-mottaker og Google Maps. Og hva får man da?

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 2008 - 09:17

Enkelte norske radiokanaler har via helikopter rapportert om rushtrafikken, primært omkring Oslo, i årevis. Men konseptet har ikke blitt noe særlig videreutviklet med tiden.

Fox News Chicago og radiostasjonen WFLD har derimot tatt i bruk en løsning som gir en langt bedre brukeropplevelse — for lyttere som sitter ved en PC.

Helikopteret Fox News benytter, AirFox, er nemlig utstyrt med et kamera som filmer bakken under helikopteret. Dessuten har det en GPS-mottaker som forteller nøyaktig hvor helikopteret befinner seg. Kobler man sammen disse datastrømmene med selve radiosendingen, legger det ut på en webside og integrerer det der med en kartløsning som Google Maps, får man en tjenesten som denne.

Så lenge helikopteret er i luften, det vil si under morgensendingene fra 0530 til 0830 CST (Central Standard Time), kan man følge helikopteret både på kartet og gjennom live videosendinger, begge deler på den samme websiden.

Et videoopptak av hvordan det hele ser ut under sending, finnes her.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.