JUSS OG SAMFUNN

Akademika tilbake på nett

Bokhandelen Akademika har lansert egen nettbutikk etter at samarbeidet med Gnist ble avbrutt 31. august i år.

Etter å ha solgt bøker sammen i fire år, er Gnist og Akademika nå konkurrenter på nettet.

Bokhandelen Akademika eies av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) som også er største aksjonær i den internettbaserte fagbokhandelen gnist.no. Nettstedet ble etablert av SiO og studentsamskipnadene i Bergen og Trondheim høsten 2000. Samarbeidet startet i sin tid for å kunne oppnå stordriftsfordeler og kostnadssparinger.

Administrerende direktør i Akademika, Nina E. Puntervold, mener at bruddet vil komme Oslo-studentene til gode.

– Dette var den beste løsningen. Slik systemet var før, kunne en student som bestilte tre bøker risikere at bøkene kom fra tre forskjellige leverandører. Når man nå bestiller fra akademika.no vil alle bøker bli levert av Akademika, sier hun.

Om det blir billigere for Oslo-studenter å bruke akademika.no er for tidlig å si.

Ifølge studentavisen Under Dusken i Trondheim, har aksjonærene i Gnist tapt omtrent 12,5 millioner kroner siden oppstarten. SiO solgte sin eierandel til SiT Tapir, et datterselskap av Studentsamskipnaden i Trondheim.

Administrerende direktør i SiO Lisbeth Dyrberg ønsker ikke å kommentere lønnsomheten av det fire år lange samarbeidet mellom Gnist og Akademika.

Hun sier seg svært fornøyd med internettløsningen som Akademika fikk med på kjøpet i etterkant av bruddet. Nettbokhandelen akademika.no bruker samme programvare som gnist.no, og brukeropplevelsen vil derfor være omtrent den samme på de to nettstedene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.