JUSS OG SAMFUNN

Akademikere får ny nettbokhandel

Universitetsbokhandelen Akademika AS tar nå opp konkurransen om bokmarkedet på Internett for akademikere, forskere og studenter. Etter å ha drevet nettbokhandel på lavgir fra 1996, har konkurransen tvunget Akademika til å sette opp farten.

Therese Werenskiold
20. sep. 1999 - 11:33
Akademika.no

Nina Puntervold

MogulWinsoft ASBjørn Henrik Vangsteindigi.no
Mer om ...

Vangstein forteller at utvalget er det samme som i de fysiske bokhandlene til Akademika. Når det gjelder betaling og leveranse, er ingenting endret de siste tre årene.

- Vi sender bøkene per post, og legger ved en faktura. Det er billigere for oss å gjøre det på denne måten. Vi satser på levering innen to - tre dager på lagerførte varer. Men vi har ingen garanti, innrømmer Vangstein. - Dette er basert på erfaring. Vi vurderer elektroniske betalingsmåter også, men det ligger et stykke frem i tid.

- Hvorfor har dere ventet så lenge med denne satsningen?

- Tidligere så vi på nettbokhandelen som et markedsføringsvirkemiddel. Nå ser vi at markedet er mer modent, og at vi faktisk kan tjene penger på nett. Det har med prioritering av investeringer å gjøre.

Prisen på bøkene vil være den samme på nettbokhandelen som i de fysiske bokhandlene. - Det er ingen forskjell annet enn ved spesielle kampanjer, avslutter Vangstein.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.