AVTALER & KONTRAKTER

Aker Kværner skal resirkulere gammel IT

Avtalen med Greentech gir Aker Kværner kommisjon av utstyr som blir solgt videre.

Aker Kværner har signert en fem års rammeavtale med Greentech om overtagelse og miljøriktig avhending av konsernets brukte IT-utstyr i Norge, heter det i en pressemelding. Aker Kværner får kommisjon av videresolgt utstyr.

Etter avtalen overtar Greentech PC-er, servere, skrivere, skannere og annet udefinert nettverksutstyr som har vært brukt i mellom 2,5 og fire år.

Greentech tar på seg å fjerne sensitivt innhold på alt de mottar. Data slettes av spesialutviklet programvare som tilfredsstiller kravene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) for gradert informasjon.

Utstyr som ikke kan selges videre, skal avhendes på miljøriktig vis, etter gjeldende regler fra Statens forurensningstilsyn.

Gjenbruk av IT-utstyr gir en klar miljøgevinst, mener Greentech-sjef Kim Romero.

– Det samlede innkjøp av PC-er i Norge i 2004 forårsaket like mye CO2-utslipp som all innenlands flytrafikk, tilsvarende 73 millioner kroner i CO2-kvoter. Dette er et dramatisk tall, og man må få en erkjennelse blant innkjøpere at grønt utstyr ikke bare koster mindre, det er også viktig for miljøet, sier Romero.

GreenTech er Norges største leverandør av resirkulert IT utstyr. I 2006 solgte de 77 000 enheter, fordelt på 1970 kunder. 85 prosent av kundene er offentlige virksomheter: Disse oppnår gode priser på utstyr som tilfredsstiller deres krav til ytelse og funksjonalitet, heter det.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.